• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendo, i mi ISTO to želimo za tvoj rođendan!

Autor mondo.rs

Jedan od najboljih srpskih košarkaša i selektora svih vremena slavi 52. rođendan sa igračima i stručnim štabom u Kini. Prilično smo sigurni šta će poželjeti na "svoj" dan.

 Saša Đorđević  Izvor: MN PRESS

Selektore, srećan rođendan!

Jedan od najboljih srpskih košarkaša i selektora svih vremena Saša Đorđević ovog ponedjeljka slavi 52. rođendan (26. avgust), a kada u društvu igrača i stručnog štaba Srbije u Kini bude "oduvao" svjećice sa torte, prilično smo sigurni šta će poželjeti...

Ne želimo da govorimo o tome da ne bismo izbaksuzirali, ali prilično je jasno da se njegove i želje čitavog srpskog naroda poklapaju pred Mundobasket.

Selektor "orlova" jedna je od najvećih evropskih košarkaških legendi koja se u igračkim danima proslavila igrama za Partizan, kome je donio trofej Evrolige trojkom u poslednjim sekundama meča sa Huventudom, ali i za brojne druge italijanske i španske klubove.

Igrao je za Bolonju, Skavolini i Milano, Barselonu i Real, dok se oprobao i u NBA ligi u dresu Portlanda, gdje se nije dugo zadržao i brzo se vratio na "stari kontinent".

"Sale Nacionale" ipak nadimak prije svega nosi zbog velikih uspjeha sa reprezentacijom Jugoslavije s kojom je osvojio TRI Evropska prvenstva (1991, 1995. i 1997. godine), sa kojeg ima i jednu bronzu (1987), dok je osvajao i Svjetsko prvenstvo (1998) i ima srebro sa Olimpijskih igara u Atlanti (1996).


Tamo gdje je stao u igračkim danima - nastavio je u trenerskim, sa reprezentacijom Srbije koju vodi od 2013. godine osvajao je srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu 2014. u Španiji, Olimpijskim igrama 2016. u Riju i Evropskom prvenstvu 2017. u Turskoj.

Jedini je u istoriji košarke koji ima medalje sa sva tri najvažnija košarkaška takmičenja kao selektor i igrač, a vjerujemo da će uskoro proširiti svoj "fond medalja".

"Nacionale", ne treba ništa više da kažemo - srećno, majstore!

šesta lična
Izvor: YouTube/MONDO portal

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC