• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Slobodi kasne plate, igrači i treneri digli glas

Autori mondo.ba Autori Fena

Iako se nalaze u gornjem dijelu premijerligaške tabele, fudbaleri Slobode ne mogu da budu u potpunosti zadovoljni.

Od mogućih 18 bodova, fudbaleri Slobode su osvojili devet i zahvaljući tom učinku, nalaze se u gornjem dijelu tabele, odnosno na petoj poziciji.

U prethodnoj rundi tim sa ''Tušnja'' savladao je pred domaćom publikom Zvijezdu 09 i na željeni način najavio gradski derbi sa Tuzla sitijem, koji se igra sljedećeg vikenda.

Ipak, raspoloženje u taboru tuzlanskih crveno-crnih kvari ne tako dobra finansijska situacija, odnosno kašnjenje isplata igračima i članovima stručnog štaba.

Poslije subotnje pobjede protiv tima iz etno-sela Stanišići, u medijima je o ovom problemu govorio šef stručnog štaba Milan Lazarević, apelujući na klupsku i gradsku upravu da u godini jubileja (klub obilježava 100. godina postojanja, prim.aut) omoguće ekipi normalan rad i takmičenje.

Odgovorio je predsjednik UO Slobode Sead Kozlić, potvrdivši da je finansijska situacija teška, da se o tim problemima razgovara unutar kluba, a ne u medijima, te da će do utakmice sa Tuzla sitijem dobar dio problema biti riješen.

Međutim, nezadovoljstvo među igračima i trenerima ne jenjava, a s ovim u vezi reagovao je i pomoćni trener Slobode Gradimir Crnogorac.

''Sloboda je moj klub, nemam šta kriti i koga štititi. Od ovog posla živim, ugrožena je egzistencija svih igrača i naših porodica. Igrače jedva držimo na okupu jer nemaju mjesecima ni prebijene pare, a nezadovoljstvo je sve jače i teško je reći u kakvom ćemo raspoloženju dočekati gradski derbi sa Tuzla sitijem'', rekao je Crnogorac u razgovoru za Fenu.

Predsjednik kluba Sead Kozlić podsjeća da je na prvoj konferenciji za novinare rekao da je situacija u Slobodi teška i da su je naslijedili, ali da će korak po korak rješavati stvari. Dosta dugova je izmireno, ali u međuvremenu su pristigle nove obaveze.

''Očekujem da se neke stvari poslože narednih dana i da izmirimo dio dugovanja. Treba da isplatimo ostatak za junske plate, a ostaju obaveze za jul i august. Svjesni smo svega, ali ni drugi klubovi nisu u boljoj situaciji'', kaže Kozlić za Fenu.

Osim pomoći Gradske uprave i firmi s kojima su sklopljeni sponzorski ugovori, a koji dolaze na naplatu, Kozlić očekuje i sredstva iz nekih drugih izvora, ali, kaže, ne ide sve brzo kako se očekuje.

''Crnogorac je novi ugovor potpisao prije petnaestak dana. Ne bježimo od obaveza i odgovornosti, ali situacija u Slobodi godinama je teška i uvijek kažem da treba imati razumijevanja i strpljenja. Nikome nećemo ostati dužni'', napominje predsjednik Slobode.

I neke druge okolnosti nisu upravi  išle na ruku. Recimo, utakmica s Dinamom, koja je trebalo da se odigra 4. septembra i koja bi omogućila priliv novih sredstava, odgođena je za 11. oktobar.

''Moramo uvažiti Dinamove razloge zbog obaveza u Evropi, a trener Nenad Bjelica želi u Tuzlu doći sa najboljim sastavom, tako da smo i zbog ovoga ostali bez očekivanog priliva novca. U svakom slučaju, radimo na tome da do utakmice sa Tuzla sitijem uradimo sve kako bi igrači bili zadovoljni i da derbi dočekamo u boljem raspoloženju'', zaključio je Kozlić.

Utakmica između Tuzla sitija i Slobode igra se 31. avgusta sa početkom u 20:30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC