• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO Tim kola: Simultanka Miloša Perovića (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Dvije majstorije napadača Tekstilca donijele su Dervenćanima trijumf protiv Željezničara, kojim su upravo od Banjalučana preuzeli lidersku poziciju nakon trećeg kola Prve lige Republike Srpske.

Novajlija u redovima Tekstilca Miloš Perović već drugi put u prva tri kola nove sezone Prve lige Republike Srpske najistaknutiji je pojedinac prvoligaških terena.

Sa nova dva gola (ukupno već četiri u 270 minuta prvenstva), bio je najzaslužniji za trijumf "krojača" protiv Željezničara, kojim je tim Danimira Milkanovića upravo od rivala iz Banjaluke preuzeo lidersku poziciju nakon trećeg kola.

Na sjajan način dva puta je matirao iskusnog Asmira Avdukića, a posebno je lijep bio drugi pogodak, kada je lob udarcem povisio na 2:0 i svom timu omogućio da na odmor ode sa "plus dva", da bi gosti u nastavku uspjeli samo da prepolove zaostatak.

Na drugoj strani terena, zapažen u odbrani bio je kapiten Dušan Marić, tako da su dva igrača Tekstilca našla svoje mjesto među idealnih 11.

Pogledajte majstorije Perovića...

Dervenćani izgledaju sjajno na startu novog prvenstva. Iako su prošle godine zauzeli mjesto koje vodi u niži rang, administrativnim putem zadržali su status prvoligaša i za sada, sa sedam osvojenih bodova u tri gola, najprijatnije su iznenađenje sezone.

U derbiju kola, u duelu nekadašnjih premijerligaša, Krupa je deklasirala Slaviju 4:0, a svi golovi postignuti su u nastavku.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Četa Zorana Marića, koji je naš trener kola, potpuno je nadigrala "sokolove" u drugom poluvremenu, a kada je napadač Krupe Jovo Lukuć u 59. minutu postigao prvi gol, sve je bilo lakše za domaće.

Do kraja su viđena još tri gola u mreži gostiju iz Istočnog Sarajeva, a Lukić je upisao dvije asistencije, dok je među strijelcima našao i Nikola Mandić.

Odbrana Krupljana, na čelu sa Igorom Makitanom i iskusnim Bojanom Puzigaćom, zaustavila je sve napadačke akcije Slavije, tako da je golman Vasilije Kolak praktično bio besposlen.

Ulogu favorita opravdali su i fudbaleri Rudar Prijedora. Oni su na svom stadionu, u lijepom ambijentu pred 1.000 gledalaca, koji su učestvovali i u humanitarnoj akciji za pomoć u liječenju trogodišnje Milice Jeličić, savladali Alfa Modriču rezultatom 2:0.

Prvo ime susreta bio je strijelac drugog pogotka Bojan Burazor, koji je mrežu Modričana zatresao sa "bijele tačke", te tako postavio konačan rezultat. Prije njega, vođstvo "rudarima" donio je još jedan fudbaler koji je ovog ljeta iz banjalučkog Borca stigao u Prijedor, Milan Šikanjić, dok je u odbrani ponovo komandovao Nemanja Pekija, jedini igrač koji se u sva tri dosadašnja vikenda našao u Timu kola.

U "krnjem" trećem kolu, u kojem nije odigran duel između Sloge i Jedinstva, uspješan dan domaćih upotpunilo je Podrinje.

Tim iz Janje protiv Kozare je zabilježio prvu pobjedu u sezoni, a gol odluke ponovo je postigao Stefan Janjić, koji se treću utakmicu zaredom upisao u strijelce, dok se golman domaćih Boriša Bodiroga takođe našao u odabranom društvu proteklog vikenda.

Izvor: MONDO

TABELA - 3. KOLO:

6 bodova - Miloš Perović (Tekstilac),
3 - Ozren Perić (Alfa Modriča), Nemanja Pekija (Rudar Prijedor),
2 - Dušan Marić (Tekstilac), Stefan Janjić (Podrinje), Jovo Lukić (Krupa),
1 - Asmir Avdukić, David Čolić, Nedeljko Crnomarković, Danilo Teodorović (Željezničar), Dragan Jolović, Dejan Plisnić (Tekstilac), Andrej Pavlović, Bojan Burazor, Milan Šikanjić (Rudar Prijedor), Boriša Bodiroga (Podrinje), Mitar Trifković, Joco Stokić (Alfa Modriča), Srboljub Jandrić, Boris Raspudić (Kozara), Vučina Šćepanović, Aleksandar Pušara, Rade Bojanić (Slavija), Nikola Dujaković, Igor Makitan, Bojan Puzigaća, Nikola Mandić (Krupa).

TABELA - TRENERI:

1 bod - Zoran Ćurguz (Željezničar), Danimir Milkanović (Tekstilac), Zoran Marić (Krupa).

LISTA STRIJELACA:

4 gola- Miloš Perović (Tekstilac),
3 - Stefan Janjić (Podrinje), Danilo Teodorović (Željezničar),

2 - Dušan Marić (Tekstilac), Nedeljko Crnomarković, Igor Kuzmanović, Aleksandar Petrović (Željezničar), Nikola Dujaković, Jovo Lukić (Krupa), Bojan Burazor, Milan Šikanjić (Rudar Prijedor)...

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PRVA LIGA RS - 3. KOLO:

Podrinje - Kozara 1:0 (1:0)
/Janjić 4/

Rudar Prijedor - Alfa Modriča 2:0 (1:0)
/Šikanjić 28, Burazor 56 pen/

Krupa - Slavija 4:0 (0:0)
/Lukić 59, Dujaković 66 pen, Mandić 85, Blažević 89/

Sloga - Jedinstvo - nije odigrano

Tekstilac - Željezničar 2:1 (2:0)
/Perović 31, 45 - Teodorović 49/

TABELA: Tekstilac 7, Krupa 7, Rudar Prijedor 7, Željezničar 4, Alfa Modriča 4, Podrinje 4, Kozara 2, Slavija 2, Jedinstvo (-1) 0, Sloga (-1) 0.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC