• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki preokret "orlova" za 9-0 pred Mundobasket!

Autor mondo.rs

Od "minus 12" u 21. minutu do pobede nad jakim Francuzima. Srbija osvojila turnir u Šenjangu, iako opet nisu igrali Bogdanović, Bjelica i Lučić.

 Veliki preokret "orlova" za 9-0 pred Mundobasket! Izvor: MN PRESS

Bilo je teško i za igranje i za gledanje, ali "orlovi" su iz još jedne utakmice izašli kao pobednici!

Reprezentacija Srbije je u meču za trofej na turniru u Šenjangu savladala Francusku i tako završila pripreme sa stoprocentnim učinkom.

Nakon trojke Furnijea za 23:35 u 21. minutu, kada apsolutno nikome u sastavu Aleksandra Đorđevića ništa nije polazilo za rukom, usledile su serije od 9:0 i 11:0.

Petorka Jović, Micić, Simonović, Jokić, Raduljica uspostavila je priključak, značajan doprinos dali su i Marko Gudurić i Nikola Milutinov i na kraju je zahvaljujući čvrstoj odbrani izvojevana deveta pobeda u poslednjih 20 dana.

Pred put u Fošan, gde će se od subote igrati mečevi D grupe Mundobasketa, Srbija - Francuska 61:56 (14:17, 9:15, 23:16, 15:8)!

Krajem treće i početkom četvrte četvrtine vođstvo je prelazilo sa jedne na drugu stranu, da bi "orlovi" od 33. do 39. minuta napravili seriju od 9:0 i preokrenuli na 60:54. Odlučujuće koševe postigli su Nikola Jokić i Stefan Jović, dok su Francuzi na drugoj strani promašivali trojku za trojkom.

Srpska reprezentacija je sa 42 odsto na poluvremenu podigla šut iz igre na 52 odsto, dok su "trikolori" pali sa 45 na skromnih 35 odsto.

U odnosu na nedelju i pobedu nad Novim Zelandom, kada su na parket izlazila samo osmorica naših košarkaša, pojačanje je bio samo Raduljica, dok su Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović i Vladimir Lučić ponovo pauzirali. Nadajmo se da će do početka Mundobasketa sve biti u redu.

Francuskoj je nedostajao Nando De Kolo i mada se mora priznati da je njihov selektor kalkulisao minutažom i ulogama, lepo je staviti tačku na pripreme još jednim dobrim rezultatom.

"Orlovima" je ovo četvrta uzastopna pobeda nad Francuskom u prijateljskim utakmicama, posle 3:0 tokom leta 2016.


UŽIVO

- Kraj, 61:56!

40' Serija promašaja francuskih igrača se nastavlja. "Orlovi" blizu pobede... Solo prodor Jovića za 60:54, do kraja 33 sekunde!

39' Micić baca loptu u ruke Francuzima, ali Nilikina promašuje trojku... Faul Gobera u skoku, pa će Simonović izvesti slobodna bacanja... Pogodio je jedno - 58:54. Promašaj Gobera.

38' Jokić u stilu Novickog - 57:54.

37' Jurnjava i mnoštvo promašaja na obe strane. Srbija nije poentirala iz kontre "5 na 3", ali fauliran je Milutinov posle ofanzivnog skoka. Slobodnim bacanjima donosi izjednačenje - 54:54.

34' Koškanje Gudurića i Okoboa, pa tajm-aut da se smire strasti. Lična greška Francuzu... Vode malo jedni, malo drugi, trenutno je 52:54.

Izvor: MN PRESS

30' Trojka i prodor Batuma, koji pokazuje da nije za "staro gvožđe. Na drugoj strani koš Birčevića iz otvorene pozicije, pa izgubljena lopta istog igrača, ali Milutinov je odigrao sjajnu odbranu na Furnijeu. Kraj treće četvrtine 46:48!

27' Serija 20:5 (9:0, 0:5, 11:0)! Simonović za 43:40, a propustili smo šansu da se još "odlepimo".

26' Kontra Jovića i "2+1" posle ukradene lopte - 41:40! Samo pet minuta trebalo je "orlovima" da 12 poena zaostatka pretvore u prvo vođstvo. Na parketu su Jović, Micić, Simonović, Jokić i Raduljica.

25' Uzastopne trojke Simonovića i Raduljice - 38:40!

24' Serija "orlova" 9:0, uz trojku Micića (prvu na meču) i poene Raduljice iz kontre - 32:35! Međutim, primamo novu trojku, pa Gober zakucava i "trikolori" su opet na solidnoj distanci - 32:40.

21' Trojka Furnijea za maksimalnih 12 razlike - 23:35.

Lista strelaca prilično "tužna", s obzirom na to da je odigrano pola utakmice: Gudurić 6, Micić 4, Raduljica 4 - Poarije 6, Mbaj 5.

- Kraj prvog poluvremena, 23:32! Ukupan šut iz igre "orlova" 42 odsto, trojke 0/4. Francuzi tek za nijansu bolji (45 odsto, 1/9).

20' Propisno se ispromašivao Boban Marjanović, koga je zapalo da završava većinu napada Srbije u poslednjih nekoliko minuta. Na kraju i tehnička Bobiju zbog prigovora, pri rezultatu 23:32.

17' Potpuno je popustila odbrana "orlova", pa Francuzi poentiraju gotovo isključivo iz reketa, na lagan način. Na drugoj strani osim jednog lepog rolinga i poluhoroga Jokića - ništa. Gubimo 21:28, Đorđević je uzeo tajm-aut.

14' I dalje se igra na malo poena... Dva puta smo izjednačili (17:17, 19:19), ali i primili dva uzastopna koša iz solo prodora - 19:22.

10' Zakucavanje Birčevića na pas Marjanovića, najlepše što su "orlovi" izveli u prvoj četvrtini, završenoj rezultatom 14:17. Marjanović je tri sekunde pre kraja promašio oba slobodna bacanja.

9' Jokić za sada nije "u elementu", izgubio je nekoliko lopti, pa samim tim napad Srbije ne funkcioniše dobro. Igramo sa ultravisokom postavom (Birčević, Jokić, Marjanović) kako bi pod košem parirali Lesoru i Goberu... Francuzi i dalje nešto raspoloženiji, sa više rešenja u napadu i za nijansu šuterski precizniji - 10:15.

4' Bolji početak "trikolora" - 2:7, 4:9. Kao protiv Novog Zelanda u nedelju.

- "Starteri": Jović, Gudurić, Simonović, Jokić, Raduljica - Nilikina, Furnije, Batum, Labejri, Gober.

N A J A V A

Pred izabranicima Aleksandra Đorđevića je jedan od najozbiljnijih testova u sklopu priprema za Svetski kup, posle dvomeča sa Litvanijom i gostovanja Grčkoj.

"Orlovi" su ovog leta dobili svih osam prijateljskih utakmica (Finska, dva puta Litvanija, Turska, dva puta Italija, Grčka, Novi Zeland) i pokazali da ih sa pravom svrstavaju u red favorita za medalju.Francuska nije bila toliko ubedljiva, ali sa igračima kakvi su Gober, Batum i Furnije, predstavljaće veliki izazov za raspoložene "orlove", koji su u nedelju savladali Novi Zeland bez čak četvorice igrača - Lučića, Bjelice, Bogdanovića i Raduljice.

U utorak PONOVO ne igra Nemanja Bjelica, dok su svi ostali u sastavu, uključujući Vladimira Lučića, koji je bio van stroja od 10. avgusta i prvog susreta sa Litvanijom. Na drugoj strani nedostaje Nando De Kolo.

Pobednik ove utakmice ujedno će biti osvajač turnira u Šenjangu, kojim se završavaju pripreme za Mundobasket.

Što se tiče međusobnog skora u poslednjih nekoliko godina, Francuzi su dobili oba okršaja na velikim takmičenjima (81:68, za bronzu na EP 2015. i 76:75 u grupnoj fazi olimpijskog turnira 2016), dok su "orlovima" pripala sva tri prijateljska meča, odigrana leta 2016. u Parizu, Beogradu i Kordobi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC