• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukas pred Zvijezdu 09: Nakon Borca je puno lakše

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbaleri Zrinjskog nakon ubjedljive subotnje pobjede nad Borcem (4:0) nove bodove tražiće u srijedu u zaostaloj prvenstvenoj utakmici protiv Zvijezde.

  Po riječima trenera "plemića" Harija Vukasa, Zvijezde nije loša kako bi neko mogao pomisliti s obzirom da se ekipa nalazi na posljednjem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa samo dva osvojena boda.

"Po igrama koje su pružili to nije realno stanje, mislim da su zaslužili puno više. Ima li su nekoliko gostovanja u kojima su izgubili minimalno 1:0, u tri domaće utakmice, osim one prve koju su izgubili visokim rezultatom, imali su vođstvo koje nisu uspjeli zadržati. U svakom slučaju, nećemo ih potcijeniti", izjavio je Vukas na konferenciji za novinare.

Uprkos tome što se radi o kvalitetnom protivniku, Vukas je dodao da je Zrinjski kvalitetniji te da na domaćem terenu samo pobjeda dolazi u obzir.

"Naravno, pobjedu treba zaslužiti. Trebaćemo se dobro oznojiti i istrčati da bi došli do tri boda koja želimo".

Ubjedljiva pobjeda protiv Borca dala je dodatnu dozu samopouzdanja "plemićima" te Vukas očekuje da će njegovi igrači odigrati puno opuštenije protiv Zvijezde.

"Taj grč bio je vidljiv protiv Borca, pogotovo u prvom poluvremenu. Puno nam je pomogao dobar uvod u drugo poluvrijeme kada smo s tri brza gola riješili pitanje pobjednika. Meni kao treneru, ali i svima drugim u klubu sada je puno lakše", poručio je strateg Mostaraca.

Dobra vijest za Vukasa je i ta što su u utakmici protiv Banjalučana proradili napadači Zrinjskog, nakon što su u prva četiri prvenstvena susreta postigli samo jedan gol (i taj jedan bio je autogol igrača Veleža), a svoj prvi pogodak nakon povratka u Zrinjski postigao je i Ivan Lendrić.

"Bilo je nerealno da je igrač takvih kvaliteta, s toliko postignutih golova u Premijer ligi BiH, toliko dugo utakmica bez pogotka. Nije mu bilo lako, a ni meni kao treneru, pogotovo što sam i sam bio napadač i znam kako je kad te ne ide gol. U takvim situacijama napadačima treba dati podršku. Svi smo imali vjeru u njega i evo konačno mu se otvorilo. Nadam se da će to u budućnosti biti češće", prokomentirao je Vukas.

Što se tiče igračkog kadra Dario Rugašević i Kristijan Stanić i dalje su povrijeđeni, dok se Mario Tičinović oporavio i mogao bi konkurisati za sutrašnju utakmicu.

Nakon Zvijezde, Zrinjski će u subotu gostovati kod Mladosti iz Doboj Kakanja, a zatim slijedi reprezentativna pauza koja će, po Vukasovim riječima, dobro doći njegovim igračima koji su imali žestoki ritam na startu sezone. U mjesec i po dana "plemići" su odigrali 11 takmičarskih utakmica, šest u Evropi i pet u domaćem prvenstvu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC