Ko su novinari koji su iznervirali Trampa

Autor:

Na Weekend Media Festival dolazi Sara Fišer, Axiosova stručnjakinja za medijske trendove

0
A- A A+
Weekend Media Festival Foto: Weekend Media Festival

Donald Tramp je današnji dan počeo s tvitom u kojem se obračunava s Axiosom i optužuje ih da rade sve kako bi osramotili američkog predsjednika.

Ko su ljudi koji stoje iza Axiosa koji je u kratkom roku postao jedan od najpraćenijih američkih medija? Kako su u vrijeme kada se mediji bore da pronađu održiv model poslovanja uspjeli stvoriti jedan od najuspješnijih medijskih poslovnih modela u SAD-u?

Kako su uspjeli naći nove modele oglašavanja, kakav sadržaj proizvode, kako mogu newsletteri postati profitabilni, zašto ih Tramp proziva - na sva ova, ali i druga pitanja koja zanimaju sve koji prate medije, na Weekendu će odgovoriti Sara Fišer, Axiosova stručnjakinja za medijske trendove. Njen njuzleter Axios Media Trends svakodnevno prate svi medijski stručnjaci širom svijeta“, najavio je Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekend Media Festivala.

Axios je jedan od najpopularnijih medija i njuz portala u SAD-u koji su 2016. godine pokrenuli bivši osnivač i zaposlenici Politica. Sara Fišer je autorka Axios Media Trends, njuzletera koji analizira medijske trendove. Prije dolaska u Axios, Sara je radila u Vašington Postu, Njujork Tajmsu, CNN-u i Politicu.

Ovogodišnji 12. Weekend Media Festival održava od 19. do 22. septembra u Rovinju, a osim po zanimljivim predavanjima te provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, poznat i kao mjesto najbolje zabave.

Ostale vijesti