• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WizzAir tokom zime ukida četiri linije iz Tuzle

Autor mondo.ba

Zimskim redom letenja, kompanija WizzAir planirala je ukinuti letove na četiri destinacije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

 Wizz Air linije iz Tuzle Izvor: MONDO arhiva
Izvor: MONDO arhiva

  To će se primjenjivati od kraja oktobra, a među najznačajnijom destinacijom je let za Austriju odnosno Beč, objavila je tuzlanska RTV Slon.

"WizzAir smatra da mu nije profitabilan i nažalost taj let za Beč će se ukinuti u toku zimskog perioda letenja što se tiče sezone 2019/2020", kaže Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Letovi na relaciji Tuzla – Beč, Stokholm, Vaxjo i Baden Baden ponovo će biti uspostavljeni tek s početkom ljetnog reda letenja odnosno od proljeća 2020. godine.

"On će se vjerovatno vratiti u ljetnom redu letenja, početkom 2020. godine. Svake godine dođe do reduciranja sa 15-16 destinacija pa se u toku zimskog reda letenja smanji na 11 do 12," navodi Karasalihović.

Inače, sa tuzlanskog aerodroma tokom cijele godine letovi se odvijaju na destinacije u Njemačkoj, Švajcarskoj i Švedskoj. Kako navode u Upravi, ukidanje letova na četiri destinacije ne bi trebalo uticati na rad i poslovanje. Očekuju da će do kraja godine ispuniti svoj plan i dostići broj putnika od 620.000.

"Prošle godine smo imali 585.000 putnika pa bi to bilo povećanje od 9%. Takođe želim napomenuti da smo krajem prošle i početkom ove godine dobili konkurenciju što se tiče samih destinacija koji idu iz i prema BiH. Banjaluka je otvorena sa tri-četiri destinacije, a Sarajevo sa jednom destinacijom," ističe direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Kroz Međunarodni aerodrom Tuzla tokom prethodnih sedam mjeseci prošlo je oko 340.000 putnika, a samo u julu to je broj od oko 68.000.

U Upravi očekuju da će u narednim godinama dolaziti do povećanja broja putnika od 3 do 5% na godišnjem nivou, s čime bi svakako bili zadovoljni.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE