• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Smanjivaćemo ligu BiH dok ne bude 12 klubova''

Autor mondo.ba

Prvi čovjek Rukometnog saveza BiH naveo je da će liga postepeno, iz godine u godinu, biti smanjivana kako bi se došlo do optimalnog broja učesnika.

 Marinko Umičević o skraćenju Premijer lige BiH na 12 klubova Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Na nedavno održanoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH dogovoreno je da Premijer liga BiH, elitni rang bh. rukometa u muškoj konkurenciji, u narednoj takmičarskoj sezoni broji 17 ekipa.

U ligu su se plasirali šampioni obje Prve lige FBiH, Iskra Bugojno (Jug) i Sloboda Tuzla (Sjever), kao i osvajač titule u Prvoj ligi Republike Srpske u prošloj sezoni, zvornička Drina, dok je premijerligaški status sačuvala i Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Dogovoreno je da će ligu na kraju sezone napustiti tri kluba, a da će ući dva, zahvaljujući čemu će se Premijer liga BiH u sezoni 2020-21 sastojati od 16 ekipa.

Taj broj ipak, prema tvrdnjama predsjednika bh. Saveza Marinka Umičevića, neće dugo biti na snazi.

Naime, u izjavi za ''Glas Srpske'', prvi čovjek bh. rukometa istakao da će liga postepeno biti smanjivana sve dok se u njoj ne bude takmičilo 12 ekipa, što je krajni cilj.

Kao član delegacije Rukometnog saveza Republike Srpske, Umičević je nedavno bio gost Rukometnog saveza Srbije, od kojeg planira da preuzme određene ideje.

"U Srbiji će od ove godine takmičenjem rukovoditi Udruženje klubova, tako da smi mi sada jedini savez u region koji još nije uradio ništa slično. Predložio sam to na posljednjem sastanku Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, ali to nije primljeno onako kako sam očekivao. Ipak, i pored očiglednih problema, uspjeli smo sa krenemo sa mrtve tačke, pa vjerujem da će i ovo pitanje uskoro biti riješeno. Počinje nam prvenstvo sa 17 klubova, na kraju ispadaju tri, a ulaze dva kluba. U narednim sezonama ćemo smanjivati ligu sve do konačnih 12 ekipa", istakao je Umičević, najavivši novu sjednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH za 3. septembar u Banjaluci.

Premijer liga BiH počeće 14. i 15. septembra, biće igrana 34 kola, a trofej će braniti ekipa Izviđača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC