• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Dajk: Ne volim da gubim, to me ljuti!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Drago mi je ako sam uspio doprinijeti tome da se cijene više odbrambeni igrači", rekao je večeras u Monte Karlu Virdžil van Dajk, najbolji fudbaler Evrope za sezonu 2018/19.

Holanđanin Virdžil Van Dajk na svečanoj manifestaciji, koja se od 2011. godine održava u sali "Grimaldi Forum" u Monte Karlu (Monako), večeras je prvi put proglašen najboljim fudbalerom u Evropi.

Od članova žirija kojeg je činilo 55 novinara iz zemalja članica UEFA i treneri klubova učenika Lige šampiona i Lige Evrope u prošloj sezoni, prilikom glasanja, dobio je 305 bodova.

U užoj konkurenciji za prestižnu nagradu u sezoni 2018/19. još su bili Lionel Mesi (Barselona/Argentina), koji je osvojio 207 bodova, te Kristijano Ronaldo (Juventus/Portugal) - 74.

Van Dajk ispred Mesija i Ronalda!

"Ponosan sam što sam dobio ovu prestižnu nagradu. Hvala glasačima", rekao je večeras u Monte Karlu Virdžil van Dajk, najbolji fudbaler u Evropi za sezonu 2018/19. godine u izboru Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Europa Sports Media (ESM).

DOSADAŠNJI DOBITNICI

Nagradu za najboljeg fudbalera u Evropi do sada su osvajali: Lionel Messi (2011. i 2015 godine), Andres Inijesta (2012), Frank Riberi (2013), Kristijano Ronaldo (2014. 2016, i 2017.), i Luka Modrić (2018).

Na ekskluzivnoj konferenciji za medije upriličenoj za 55 odabranih novinara, po jednog iz zemalja članica UEFA, sjajni defanzivac Liverpoola istakao je da je "biti ispred ova dva igrača (Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, op.a.) čudo, jer su 10, 15 godina u vrhu".

"Drago mi je ako sam uspio doprinijeti tome da se cijene više odbrambeni igrači. Velika stvar je osvojiti ovaj trofej. Respektujem Mesija i Ronalda, mnogo godina su na vrhu, to mi pruža još veću satisfakciju", kazao je Van Dajk.

Naglasio je da je sa Liverpulom imao sjajnu prošlu sezonu kada su osvojili Ligu šampiona.

"Bili smo blizu osvajanja engleske Premijer lige. Ipak, osvojili smo Ligu šampiona. Mnogo je izazova ove sezone, želim da budemo najbolji, želimo titule, da osvajamo trofeje", rekao je Van Dajk, dodavši:

"Ne volim da gubim, to me ljuti. Mislim da uvijek pokazujem karakter, u mojoj cijeloj karijeri je tako. Ponekad nije išlo, ali pronalazio sam način. Veoma sam sretan što sam našao pravi put."

U fudbalu ga, rekao je, posebno ispunjava kada protivnički igrači ne postignu gol.

"Igram kao defanzivac od mlađih kategorija i kada napadači ne postignu gol to znači da radim dobar posao. Za mene je izazov da ih sačuvam, kao što je i njima izazov da me nadmudre", poručio je Van Dajk.

Međutim, fudbal nije najvažniji u njegovom životu.

"Porodica je najbitnija u mom životu. Nakon toga, fudbal", rekao je, a na pitanje razmišlja li da napusti Liverpul, odgovorio:

"Nikada nisam to pomislio."

Kazao je i da je Liverpul dobio tešku grupu (Napoli, Salcburg, Genk) prilikom današnjeg žrijeba Lige šampiona u ovoj sezoni.

Otkrio je i da mu je u mladosti idol bio Ronaldinjo, jer je "uživao u radosti kako je on igrao i smijao se uz fudbal".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Данијел Шкорић

Извини за 2 гола у Београду

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC