• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Huawei bez Guglovih aplikacija

Autor SRNA

Budući najnapredniji model telefona kineskog "Huaveja" stiže na tržište bez ključnih "Guglovih" aplikacija, što će biti otežavajuća okolnost za ovog tehnološkog giganta, koji je pod američkim sankcijama.

 Novi Huawei bez Guglovih aplikacija Izvor: MONDO / Huawei / Weibo
Izvor: MONDO / Huawei / Weibo

Portparol "Gugla" potvrdio je danas da ova kompanija iz Kalifornije neće izdati dozvole za aplikacije poput "Gmaila", Guglovih mapa ili Youtube aplikacije za novi uređaj zbog sankcija koje je uveo predsjednik Donald Tramp.

Kao rezultat, Huawei će moći da instalira u svoj uređaj "Mate 30" samo verziju operativnog sistema "android" otvorenog koda, prenio je AFP.

"Huawei" je postao drugi u svijetu po prodaji pametnih mobilnih telefona, ali bi zbog američkih sankcija, koje su uvedene iz bezbjednosnih razloga, mogao da se nađe u velikim problemima. Svi njihovi konkurenti neometano koriste Guglove aplikacije.

Iako je administracija SAD proglasila suspenziju sankcija protiv Huaweija na 90 dana, to ne važi za nove proizvode ove kompanije, objavio je Gugl.

Analitičari smatraju da će "Huawei" teško moći da uvjeri korisnike da kupe njegove uređaje i da će vjerovatno izgubiti mnogo mušterija izvan Kine.

Kineski korisnici navikli su da kupuju "prazne" uređaje i da potom sami instaliraju softver, ali većina kupaca u drugim zemljama očekuje da aplikacije budu već instalirane u novom aparatu.

"Huawei" je počeo razvoj sopstvenog mobilnog operativnog sistema "Harmony", ali nije poznato da li će mu to pomoći da zadrži tržišni udio izvan Kine.

Očekuje se da će "Huawei" predstaviti telefon "Mate 30" na događaju u Njemačkoj 30. septembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS