• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić pred Čelik: Do pobjede lakše nego do sada!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

''Želimo da se 'revanširamo' Čeliku zbog činjenice da su, administrativnim putem, umjesto nas prošle godine ostali u ligi'', poručio je sa današnje konferencije za novinare šef stručnog štaba banjalučkog Borca Branislav Krunić.

 Premijer liga BiH 7. kolo Borac Čelik najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca će u posljednjoj utakmici prije dvosedmične pauze, zbog kvalifikacija za EURO 2020, u nedjelju, sa početkom u 20 časova, ugostiti zenički Čelik.

Pred derbi starih rivala, još iz jugoslovenskog vremena, domaćin zauzima sedmo mjesto na tabeli uz osam osvojenih bodova, dok je ekipa sa ''Bilinog polja'', koja u Banjaluku dolazi bez dosadašnjeg trenera Hasana Ozera koji je podnio ostavku, dva stepenika iznad – uz dva boda više.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

''Pred svaku domaću utakmicu osjećamo pritisak jer publika očekuje pobjedu u svakom meču u Banjaluci, pogotovo u ovoj koja nam predstoji. Ne samo iz razloga što je prva po redu, već i zbog činjenice da ovog puta bodovno nemamo prava na kiks jer u prošloj utakmici na domaćem terenu nismo uspjeli da trijumfujemo. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i pružamo sve bolje partije, ali rezultati su ti koji se pišu i broje, tako da mi u ovom meču sa Čelikom imamo zadatak da osvojimo sva tri boda jer ništa drugo ne dolazi u obzir'', kategorično je najavio šef stručnog štaba kluba iz Platonove ulice Branislav Krunić.

Strateg ''crveno-plavih'' kao motiv pred derbi uzima i činjenicu da su Zeničani na kraju sezone 2017-18, iako su zauzeli mjesto u zoni ispadanja, administrativnim putem ostali u eliti s obzirom da Borcu zbog mnogo puta spominjanog slučaja Džaja, komisije za licenciranje pri Fudbalskom savezu BiH nisu izdale licencu, pa je morao da se preseli u niži rang.

''To nam stvara još veću želju, ali i draž da nedjeljni meč riješimo u svoju korist i u rezultatskom smislu se ''revanširamo'' Čeliku. Nisu oni direktni krivci, ali smo dužni da im pred našom publikom pokažemo da nam je mjesto u Premijer ligi BiH i da u ovom takmičenju treba da igramo jednu od važnijih uloga.''

Prvi trener fudbalera u crveno-plavim dresovima još jednom se osvrnuo i na meč prethodnog kola, u kojem je Borac doživio debakl u Mostaru (4:0), primivši tri gola za samo četiri minuta na startu drugog poluvremena.

''Iza nas je rezultatski teška utakmica u kojoj smo izgubili nerealnim rezultatom gledajući odnos snaga na terenu, ukoliko izdvojimo tih par minuta. Neću reći da smo kontrolisali igru, ali jesmo imali kontrolu nad samim dešavanjima većim dijelom utakmice, uz par opasnih situacija. U tom meču dogodio se splet nesrećnih okolnosti i vjerujem da će nas to zaobići u utakmici koja nam predstoji. Nadam se da ćemo doći do pobjede na jedan lakši način nego što je to bio slučaj do sada'', nada se kormilar banjalučkog premijerligaša.

Meč sa Čelikom sigurno će zbog povrede propustiti Dejan Bosančić, dok Siniša Dujaković i Nemanja Janičić treniraju slabijim intenzitetom, pa je još uvijek nepoznato da li će biti u startnoj postavi ili ne.

Od ranije je poznato da će Borac tokom prvenstvene pauze odmjeriti snage sa Vojvodinom na Gradskom stadionu u prijateljskoj utakmici.

Meč sa Novosađanima najava je ''paklenog'' septembra za Krunića i njegove izabranike.

''Taj meč nas čeka već u petak, tako da nemamo puno vremena da se spremamo. Nećemo odmarati ekipu, već ćemo nastaviti sa trenažnim procesom kao i do sada. Već sljedeće srijede, pred meč sa Slobodom u Tuzli, očekuje nas početak takmičenja u Kupu Republike Srpske. Bićemo aktivni tokom ovih 14 dana, tako da u određenom smislu i nema pauze za nas. U toj utakmici Kupa RS priliku će dobiti igrači sa manjom minutažom jer će nam svi biti potrebni, s obzirom da nas očekuje zgusnut raspored, krenuće i Kup BiH, a imamo i jedno vanredno kolo prvenstva, 25. septembra, kad gostujemo Sarajevu.''

Od ukupno devet bodova koliko je osvojio do sada, Čelik je čak sedam zaradio na gostujućim terenima, što je podatak zbog kojeg Marko Mirić poziva na oprez.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

''Sigurno je da nas očekuje jedan izuzetno težak protivnik međutim mi želimo da se što prije iskupimo za poraz od Zrinjskog i siguran sam da ćemo svi skupa maksimalno da se mobilizujemo, te ćemo učiniti sve da tri boda ostanu u Banjaluci'', rekao je krilni fudbaler koji je ovog ljeta stigao u Banjaluku iz tabora Lokerena.

PREMIJER LIGA BiH – 7. kolo

Subota

Mladost – Zrinjski (16:30)

Velež – Radnik (17:00)

Zvijezda 09 – Široki Brijeg

Željezničar – Sarajevo (20:00)

Tuzla siti – Sloboda (20:30)

Nedjelja

Borac – Čelik (20:00)

TABELA: Sarajevo 14, Željezničar 12, Tuzla siti 11, Zrinjski 10, Čelik 9, Sloboda 9, Borac 8, Široki Brijeg 6, Radnik 6, Mladost 5, Velež 4, Zvijezda 09 2.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pobjeda

Evo i Mirića da prozbori koju. Jeste li ga pitali sta je s njegovom igrom, sto je ovako nepovezan

Vultures

@Pobjeda odgovor za to je dolazak u Borac. Da je igrao kako treba ostao bi u Belgiji....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC