• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je gazda Tuzle? "Varniči" pred gradski derbi!

Autori mondo.ba Autori Fena

Šef stručnog štaba Tuzle sitija Milenko Bošnjaković i igrač veznog reda Ivan Sesar komplimentirali su sutrašnjem protivniku Slobodi, ali su uoči susreta 7. kola najavili igru na pobjedu.

  Bošnjaković je kazao kako bi volio da se utakmica završi, a da se ne naruše odnosi bilo koga u gradu Tuzli, s obzirom na atmosferu koja je stvorena uoči duela dva tuzlanska premijerligaša.

"Drago mi je da Tuzla ima ovakav derbi i svi trebamo uživati u tome. Slobodu ne doživljavam u negativnom kontekstu. Gledali smo ih, znamo dobre i slabe strane, imaju sjajne igrače poput Bekrića, dva Bekića, Pršeša, Beganovića i dosta mladih. Želim da u ovom duelu pobijedi bolji", kazao je Bošnjaković.

U dosadašnjim duelima dvije ekipe Sloboda ima pobjedu dok su dva susreta završena podjelom bodova. Na pitanje da li bi ga zadovoljio remi trener Tuzle bio je kategoričan.

"Ne bi me zadovoljio. Želimo pobijediti i vratiti respekt i poštovanje koje ovi momci zaslužuju. Nadam se da ćemo naplatiti dobar rad do sada", rekao je stručnjak „plavih“ iz Simin Hana.

Izjave čelnika stručnog štaba Slobode Admira Smajića i Milana Lazarevića da je Tuzla siti favorit u ovom susretu, Bošnjaković je ocijenio laskanjem.

"Admir Smajić je vrhunski trener, moj je prijatelj i u svakom dijelu Slobodine igre primijetim njegov rukopis. Ipak, on je stari lisac i nećemo nasjesti na ove poruke", zaključio je Bošnjaković.

U ime igrača govorio je iskusni Ivan Sesar, rekavši da njegova ekipa u dobrom raspoloženju dočekuje susret sa Slobodom.

"Očekujemo utakmicu s nestrpljenjem. Dobro radimo na treninzima i to se vidi po rezultatima u ovih šest kola. Poznajemo igrače našeg protivnika, svjesni smo da ima pritiska, ali nikome ne treba negativni naboj. Neka pobijedi bolji, a mislim da ćemo to biti mi, jer smo kvalitetnija ekipa od Slobode", izjavio je Sesar.

Što se igračkog kadra tiče, Bošnjaković ne može računati na Terzića, ali se u tim vraćaju Moris i Nukić, dok će na raspolaganju biti i golman Muminović.

Uprava Slobode odbila mjesto u loži "Tušnja"

Tuzlanska Sloboda će u sutrašnjoj utakmici formalno biti gost na stadionu "Tušanj" u meču sa gradskim rivalom.

S obzirom na to da je uprava Tuzle siti navijačima Slobode odredila mjesto na Sjeveru, te vrlo malo na sektoru A zapadne tribine, i to pod uslovom da plate ulaznice po cijeni od 10 maraka, uprava Slobode odlučila je da se solidariše sa svojim navijačima.

"Sloboda sutra nije domaćin, ali mi je žao što se na ovakav način razdvajaju navijači dva kluba. Siguran sam da će navijači našeg kluba, u godini kada obilježavamo 100-godišnjicu, pokazati korektnost prilikom davanja podrške svom klubu. S tim u vezi, uprava Slobode odlučila je da odbije mjesto u ložama stadiona i utakmicu ćemo u kompletnom sastavu pratiti zajedno s navijačima na Sjeveru. Očekujemo da će na dostojanstven način ispratiti utakmicu i pomoći našim igračima da dobiju ovu utakmicu", izjavio je predsjednik UO Slobode Sead Kozlić.

Utakmica Tuzla siti - Sloboda igra se u subotu od 20.30 sati.

PREMIJER LIGA BiH – 7. kolo

Subota

Mladost - Zrinjski (16:30)

Velež - Radnik (17:00)

Zvijezda 09 - Široki Brijeg

Željezničar - Sarajevo (20:00)

Tuzla siti - Sloboda (20:30)

Nedjelja

Borac - Čelik (20:00)

TABELA: Sarajevo 14, Željezničar 12, Tuzla siti 11, Zrinjski 10, Čelik 9, Sloboda 9, Borac 8, Široki Brijeg 6, Radnik 6, Mladost 5, Velež 4, Zvijezda 09 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC