• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern dolazi u Beograd sa novim predsednikom

Autor mondo.rs

Duel na stadionu Zvezde biće prvi meč Bavaraca u Ligi šampiona pod vođstvom novog čelnika - doskorašnjeg predsednika kompanije "adidas".

 Bajern dolazi u Beograd sa novim predsednikom Izvor: MN PRESS

Kada su u sezoni 1979/80, Crvena zvezda i Bajern igrali dvomeč Kupa UEFA, Uli Henes (67) bio je tek postavljeni generalni menadžer nemačkog velikana, nakon tačno deset godina nastupa za taj tim i 336 odigranih utakmica.

Na istoj funkciji, nekadašnji osvajač Svetskog prvenstva sa Zapadnom Nemačkom dočekao je i duele istih timova u polufinalu Kupa šampiona 1990/91, kada su crveno-beli ispisali istoriju i ušli u finale.

Takođe, na atletsku stazu beogradske "Marakane" Henes je izašao u istoj ulozi i 2007, uoči meča Kupa UEFA (na slici), u kojem su Toni Kros i Miroslav Klose kreirali kasni preokret i ostavili za sobom utučene zvezdaše.

Dve godine kasnije, u novembru 2009, Henes je izabran za predsednika kluba.

Ove jeseni, žreb za grupnu fazu Lige šampiona ponovo je spojio Crvenu zvezdu i Bajern, počev od utakmice prvog kola u Minhenu (18. septembra). Drugi duel, zakazan za 26. novembar u Beogradu, biće prvi meč Lige šampiona koju Henes neće gledati kao prvi čovek kluba.

Legenda nemačkog fudbala zvanično je ovog petka potvrdio da će se povući 15. novembra, kada će napustiti mesto predsednika nadzornog odbora.

"Ovo nije odluka koju sam doneo brzopleto. Dugo sam je vagao, nekoliko godina", izjavio je on i opravdao svoj stav željom da provede više vremena sa porodicom.

"Ostavljam za sobom nemačkog rekordera u fantastičnom stanju - u sportskom i finansijskom smislu", dodao je on.

Henes je istakao i da hoće da ostavi Bajern u dobrim rukama, pa će klub prepustiti dugogodišnjem predsedniku kompanije "adidas", Herbertu Hajneru.

"On je sportski čovek. Svako ko vodi adidas može da vodi i Bajern", izjavio je Henes.

Takođe, Bajern je već isplanirao i povratak svog legendarnog golmana Olivera Kana u klub. On će 31. decembra 2021. godine zameniti Karla-Hajnca Rumenigea na mestu predsednika izvršnog odbora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC