• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ipak stiže: Kontroverzni telefon obrće pun krug

Autor mondo.rs

U vrlo zanimljivoj najavi na zvaničnim društvenim mrežama, kineska kompanija potvrdila ono o čemu se šuška već neko vreme - i to više stvari odjednom!

 Huawei Mate 30 premijera 19. septembar 2019. Minhen, Huawei Mate 30 Android sistem, Mate 30 Pro info Izvor: MONDO / Huawei / Weibo

Kompanija Huawei najzad je i zvanično potvrdila da će Huawei Mate 30 serija stići 19. septembra na velikoj premijeri u Minhenu, u Nemačkoj. Deo kruga, jer kamera će biti kružna, baš kao što smo i pretpostavljali, iznad kojeg stoji veliki natpis “Ponovo razmislite o mogućnostima“, najavljuju nove Mate 30 seriju, koja će opet imati Huawei Mate 30 i Huawei Mate 30 Pro modele, kao i Huawei Mate 30 Lite, koji je procureo nešto ranije, a možda i Porsche Edition model.

Među ovim uređajima biće i 5G verzija telefona, jer će novi Kirin 990 čipset, koji će pokretati Mate 30 i Mate 30 Pro imati i tu mogućnost. Ovaj čipset upoznaćemo nešto ranije, već 6. septembra, na velikoj premijeri u okviru IFA 2019 sajma u Berlinu, kad bismo mogli da saznamo i nešto više o mogućnostima veštačke inteligencije i opcijama kamere na mate 30 Pro.

Huawei je ovih dana baš na muci, jer SAD i dalje insistira na zabrani saradnje američkih kompanija sa kineskom, osim uz posebnu dozvolu. Google je, nakon produžetka Android licence za Huawei, saopštio u zvaničnoj izjavi medijima da Huawei Mate 30 neće doći sa Google aplikacijama, što je zabrinulo mnoge, ali ne korisnike u Srbiji. Naime, domaći korisnici ubeđeni su da Android bez Google aplikacija ne može biti bolja stvar i da mnogim korisnicima one samo predstavljaju teret na telefonu. Nismo sigurni da je sve tako jednostavno, ali videćemo šta je Huawei spremio za svoju flagship seriju telefona.

Kompanija Huawei nedavno je predstavila svoj operativni sistem HarmonyOS, ali je najavila da neće žuriti sa predstavljanjem telefona zasnovanog na tom sistemu, što je bilo planirano tek za sledeću godinu. Izgleda da su šanse nakon ove najave, da Mate 30, ipak bude prvi telefon sa HarmonyOS-om višestruko porasle.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS