• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranješ: Ja sam samo jedan šraf u Borčevoj mašini!

Autor mondo.ba

''Samo sam se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme'' – ovako je svoj učinak u duelu sa Čelikom opisao kapiten banjalučkog Borca Stojan Vranješ.

 Premijer liga BiH 7. kolo Borac Čelik Stojan Vranješ Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Fudbaleri Borca sinoć su na Gradskom stadionu, u jednom od derbija sedme runde Premijer lige Bosne i Hercegovine, savladali zenički Čelik rezultatom 3:1 i na dvosedmičnu prvenstvenu pauzu odlaze kao petoplasirani tim šampionata uz 11 bodova.

Klub iz Platonove ulice pružio je možda i najbolju partiju u dosadašnjem toku sezone, samo jedno kolo nakon neslavnog rezultata u duelu sa Zrinjskim (4:0), što je apostrofirao i kapiten Borca Stojan Vranješ, koji je protiv Čelika postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

''Mislim da moram da budem zadovoljan ovom pobjedom ako znamo da smo psihohološki bili u krizi nakon poraza u Mostaru visokim rezultatom. Protiv Čelika smo pokazali da možemo i da imamo kvalitet, pokazali zajedništvo i mislim da moramo samo da nastavimo ovako u sljedećim utakmicama i da ćemo iz utakmice u utakmicu biti još bolji'', rekao je Vranješ.

Posljednjih 30 minuta Borac je igrao sa igračem manje zbog crvenog kartona Marka Jovanovića.

''Ko god se bavio fudbalom, zna koliko je teško igrati uz brojčani deficit, pogotovo što ekipa Čelika veoma dobro kontroliše igru i čuva loptu. Potrošili smo se, ali je na kraju vrijedilo tri boda koja nam mnogo znače za nastavak sezone.''

Iako je postigao dva gola i jedan ''pripremio'' Ivanu Crnovu, kapiten ''crveno-plavih'' nije želio sebe da ističe u prvi plan.

Stojan Vranješ je u dosadašnjem toku sezone postigao pet golova, zahvaljujući čemu se nalazi na trećem mjestu liste strijelaca Premijer lige BiH, iza Sulejmana Krpića (Željezničar, 7) i Voje Ubiparipa (Tuzla siti, 6).

''Moram da budem zadovoljan, ali smatram da sam ja samo jedan šraf u ovoj mašini i da sam se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Moram da pohvalim saigrače koji su to vidjeli, nadam se da će naredni put neko drugi biti igrač utakmice, u ovoj sam bio ja, tako da ne bih sebe posebno izdvajao'', naveo je Vranješ.

Premijer liga BiH se nakon pauze zbog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine nastavlja 14. septembra, kada će Borčevi fudbaleri, u osmom kolu, gostovati Slobodi.

Biće to drugi put tokom ove polusezone da izabranici Branislava Krunića igraju na ''Tušnju'' jer su, podsjetimo, u trećoj rundi na tom stadionu odmjerili snage sa Tuzla sitijem.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pohvala

Nije da hvalim jer smo samo pobijedili nego onaj klizeci Vranjesov pa klizeci Zutog, pa inicijativa i sanse kojima smo ih unistili u prvih 20 min. pa Vujaklija krenuo trcati, u sekundi digao glavu, uocio i asistirao Vranjesu za gol to je vrhunski potez, pa Miric gol iz ofsajda pa ona sansa glavom pa sjajan ostar centarsut, nekoliko dobrih dubinskih lopti po zemlji itd. sve to raduje, prije svega od ovih koje su navijaci vec proglasili rahmetlijama jer nisu davala znakove ni zivota ni zelje na terenu. I na ktaju pjesma iz svlacionice koja grmi, sjajno. Pobjediti u Tuzli ili u Sarajevu i ako hocemo u prva 4 napasti jesenju titulu jer poslije Sarajeva stize mnogo povoljan raspored

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC