Veterani Borca i Zvezde igraju humanitarni meč

Autor:

Pred banjalučkom publikom igraće asovi poput Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona, Stanislava Karasija, Dušana Duleta Savića, te Stojana Malbašića, Željka Buvača, Nikole Nikića i drugih.

Veterani Borca i Zvezde igraju humanitarni meč Foto: Anadolija/Gorana Jakovljević

Humanitarna fudbalska utakmica između veterana Crvene zvezde na jednoj i veterana banjalučkog Borca i fudbalskih veterana RS na drugoj strani biće odigrane 12. septembra 2019. godine sa početkom u 17 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci Banjaluka.

U predigri ovog meča biće odigrana revijalna utakmica između ljekara i novinara RS.

Tom prilikom, pred banjalučkom publikom zaigraće fudbalski asovi poput Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona, Jovana Aćimovića, Stanislava Karasija, Miloša Šestića, Dušana Duleta Savića, Zdravka Borovnice, braće Milka i Boška Đurovskog i drugih.

Ova i revijalna utakmica između ljekara i novinara RS organizovane su sa ciljem promocije aktivnosti novoosnovane fondacije "Djeca nam se rađala" i podizanja svijesti o važnosti povećanja nataliteta u RS-u.

Meč veterana je humanitarnog karaktera, ulaz je besplatan, a od 1. septembra aktiviran je humanitarni broj 1432 pa su organizatori pozvali sve građane da podrže ovu akciju i dođu na Gradski stadion Banjaluka, a da pozivom na broj 1432 doniraju sredstva za rad fondacije.

Kampanja fondacije "Djeca nam se rađala" za podizanje svijesti o važnosti povećanja nataliteta zvanično počinje 12. septembra ovom utakmicom.

Vlado Đajić, predsjednik Fondacije "Djeca nam se rađala" rekao je da je osnovni cilj fondacije da se promjeni odnos društva prema trudnicama, kao i utiču na povrećanje nataliteta, obzirom da se na osnovu negativnog prirodnog priraštaja broj stanovnika RS-a u proteklih deset godina smanjio za 3,6 posto.

Pozvao je sve građane da pozivima na humanitarni broj doniraju sredstva, kao i da  posjete manifestaciju predviđenu za 12. septembar, kada će osim humanitarne i revijalne utakmice nastupiti i estradni umjetnici.

Damir Špica, dugogodišnji kapiten Borca koji će biti i sada kapiten selekcije veterana Borca i RS rekao je da za odziv veterana mali problem može biti što su počela prvenstva širom Evrope, ali da očekuje da će se na utakmici pojaviti mnoge Borčeve zvijezde.

"Utakmica će biti zanimljiva, jedna je prilika da se ponovo sretnemo sa našim sportskim prijateljima iz Beograda", kazao je Špica.

U timu Borca zaigraće Stojan Malbašić, Željko Buvač, Jovan Šmanja, Radmilo Mihajlović, Nikola Nikić, Petar Jelić, Darko Ljubojević i drugi.

Branimir Đuričić, predsjednik Skupštine Udruženja novinara RS, rekao je da će biti pozvani svi mediji da pošalju svoje predstavnike na fudbalski teren, te se našalio da nije bitno ko će pobjediti, nego kakvi će biti izvještaji nakon utakmice.

Ostale vijesti