• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dame saznale ime rivala za finale

Autor mondo.rs

Poznat prvi polufinalni par Evropskog prvenstva u odbojci za žene.

 EP odbojka polufinale Srbija - Italija Izvor: MN PRESS

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobjedom nad Bugarskom - drugom na turniru - izborila je svoje šesto polufinale Evropskog prvenstva, a čak peto uzastopno!

Pošto su Bugarke savladane 3:0, poslije 3:1 u grupi, srpske odbojkašice mogle su da odahnu i mirno sačekaju ime narednog rivala.

"Ne znam baš da li je danas bilo lakše, jer smo u grupi, poslije izgubljenog prvog seta, sljedeća tri dobili relativno lako. Međutim, danas je igra bila mnogo bolja, motivacija je bila na znatno višem nivou", rekao je selektor Zoran Terzić poslije četvrtfinalnog duela.

U međuvremenu saznali smo i ime narednog protivnika Srbije - za subotu u 17 časova - a to će biti selekcija Italije, koja je poslije velike borbe pobijedila Rusiju 3:1 (25:27, 25:22, 27:25, 25:21).

"Svejedno. Dvije jake selekcije, zna se šta predstavljaju u svijetu evropske odbojke, biće teško polufinale, koja god ekipa da dođe. Rusija i Italija dobro igraju na Evropskom prvenstvu. Italijanke na cijelom šampionatu još nisu imale nijedan težak ispit i vidjećemo kako će to da funcioniše. U svakom slučaju spremićemo devojke na pravi način za svakog rivala. Moraju da shvate da igramo dva meča podjednako važna. Bez obzira na to što smo evropski i svjetski šampioni, svaka medalja na Evropskom prvenstvu je uspjeh", rekao je Terzić i dodao da su igračice svjesne pritiska i očekivanja.

"Jeste teško, igračicama prije svega. One su svjesne očekivanja, kako su ispraćene u našoj zemlji od ljudi iz odbojke i van nje. Znaju da svi priželjkuju u najmanju ruku finale i da ovakve utakmice dobiju 3:0, jer ako izgubimo set, onda je katastrofa. To donosi pritisak i nije lako, ali se za sada devojke bore sa tim na pravi način. Mirne su u glavi i razmišljaju samo o utakmici koja slijedi. Imaju dosta iskustva i pameti i siguran sam da te stvari ne utiču na njih na terenu".

Duel Srbija - Italija igraće se u subotu od 17 časova, dok će se od 19.30 sastati domaćin Turska i pobjednik meča Poljska (takođe jedan od organizatora) - Njemačka.

Obje utakmice polufinala, kao i finale i meč za treće mjesto, biće odigrani u Ankari.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC