• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal bez problema u Njujorku

Autor mondo.rs

Španac ubedljivo slavio u četvrtfinalu US Opena protiv Dijega Švarcmana i zakazao duel sa Mateom Beretinijem. Upisao 33. pobjedu u nizu protiv Argentinaca koji se ne zovu Huan Martin del Potro.

Rafael Nadal obezbijedio je plasman u polufinale US Opena, pošto je pobijedio Dijega Švarcmana u tri seta - 6:4, 7:5, 6:2.

Španac je tako nastavio uspješan niz, jer je drugu godinu zaredom uspio da se plasira u polufinale svih grend slemova.

Argentinac je pružio dobar otpor drugom nosiocu u Njujorku, naročito u drugom setu, kada je sa dva brejka poveo 5:1, ali je Nadal pokazao da i dalje vlada svetskim tenisom.

Riješio je čak šest gemova u nizu u svoju korist, poveo 2:0 u setovima, a potom na krilima te sjajne igre ubjedljivo dobio i treću dionicu meča.

"Dijego je igrao nevjerovatno i zaista sam morao da odigram najbolje kako bih izborio plasman u polufinale", priznao je Španac poslije trijumfa.

...
Izvor: Youtube/US Open Tennis Championships

Uspješan niz protiv Švarcmana sada je produžio na osam mečeva bez poraza, ali je na svakom od njih morao dobro da zapne, iako rezultat to ne pokazuje, jer je izgubio samo dva seta.

Takođe, upisao je 33. trijumf zaredom protiv argentinskih igrača, ne računajući Huana Martina del Potra.

Nadal će za narednog protivnika imati Matea Beretinija, 25. igrača sa ATP liste, koji je eliminisao Gaela Monfisa u pet setova.

Špancu i Italijanu, koji je prvi put ne samo došao do polufinala, već četvrtfinala grend slema, to će biti prvi međusobni duel u karijeri.

Nadal je i jedini teniser koji se plasirao u završnicu ovogodišnjeg US Opena a koji je igrao finale grend slemova (i osvajao).

Uz njega jedino je daleko dogurao još Grigor Dimitrov, koji ima iskustvo igranja polufinala na "mejdžorima", a koji će u Njujorku odmeriti snage sa Danilom Medvedevim.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC