• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Da se iz Kine vratimo sa zlatom!"

Autor mondo.rs

"Mislim da stvarno imamo veliku šansu da budemo prvi, ali i ako ne uspijemo, uvijek postoji ono sljedeće takmičenje", naveo je predsjednik Partizana Ostoja Mijailović.

 Ostoja-Mijailovic-reprezentacija-Srbije-titula-zlatna-medalja-Mundobasket-2019 Izvor: MN PRESS

Ni Ostoja Mijailović, koji će uskoro navršiti dvije godine na funkciji predsjednika KK Partizan, nije ostao imun na sjajne igre reprezentacije Srbije - ne samo na Mundobasketu u Kini, nego tokom čitavog ljeta.

"Orlovi" su se bez poraza plasirali u drugu fazu takmičenja i kroz mečeve protiv Portorika i Španije će pokušati da se domognu četvrtfinala Svjetskog kupa.

Veliki korak na tom putu napravili su trijumfom nad Italijom u srijedu (92:77), kada ih je predvodio Bogdan Bogdanović sa 31 poenom, šest trojki i "brdom" drugih uspješnih poteza.

"Naravno da gledam svaku utakmicu reprezentacije. Čestitam Bogdanu i ostalim momcima, drago mi je što se ovako bore za svoju zemlju. Ja krećem u Peking 11. septembra, nadam se da ću nas gledati u polufinalu i finalu i da ćemo se svi zajedno vratiti sa zlatom", rekao je Mijailović novinarima na Partizanovim otvorenim terenima na Kalemegdanu.

"Ovo su jako važni trenuci za srpsku košarku, za sve srpske klubove i jako važni za naše momke, koji ispisuju stranice svjetske košarkaške istorije. Mislim da ove godine stvarno imamo veliku šansu da budemo prvi", dodao je on.

Svaki trener, vjerovatno i Aleksandar Đorđević, na ovakve riječi bi zakolutao očima i poručio da treba ići postepeno ka cilju, ali čini se da je u Srbiji euforija već dostigla maksimum i da takvo osjećanje ima "podlogu" u dešavanjima na parketu.

"Na nama je da ih bodrimo, da budemo jedinstveni i da im dajemo snagu koliko možemo. Ako budemo najbolji, zajedno ćemo se radovati, ako ne uspiju, nastavićemo da ih podržavamo, jer uvijek postoji ono sljedeće takmičenje. Momci su to zaslužili, jer daju sve od sebe."

"Čak i u nekim utakmicama koje se očekivalo da dobijemo lako, oni se nisu postavili na jedan komforan način, pa da bude kao u nekim drugim sportovima, da kažemo 'lako ćemo' i da onda izgubimo. Ne, oni su pristupili ozbiljno i tako igraju za našu zastavu i za Srbiju, koju volimo najviše od svega."

"Orlovi" će naredna dva meča odigrati u Vuhanu, u petak i nedjelju.

Za eventualno četvrtfinale (10. septembra) preseliće se u Šangaj ili Donguan, dok će Peking biti poprište završnih borbi za medalje i centar svjetskih košarkaških zbivanja, krajem naredne nedjelje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC