• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši hrvatski reprezentativac preuzima Zeničane

Autor mondo.ba

Na klupu Čelika stiže Marko Babić, koji je bio član Bajera iz Leverkuzena 2002. godine, kad je ovaj klub igrao u finalu Lige šampiona

Zenički Čelik imenovao je danas nasljednika turskog stratega Hasana Ozera, koji je prošle sedmice podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba zeničkog premijerligaša.

Odlukom nadležnih organa kluba, danas je na poziciju šefa stručnog štaba imenovan Marko Babić, a radi se o ''treneru provjerenih kvaliteta sa ozbiljnim rejtingom'', saopšteno je iz tabora kluba sa Bilinog polja.

Babić je bivši hrvatski reprezentativac, a tokom karijere igrao je za Osijek, Bajer Leverkuzen, Real Betis, Hertu, Saragosu i LASK Linz.

U dresu reprezentacije Hrvatske odigrao 49 utakmica i postigao tri gola, trenerskim poslom počeo je da se bavi u stručnom štabu gračkog Olimpijakosa, a suosnivač je fudbalske akademije Krpan - Babić.

Tokom igračke karijere, sa Osijekom je u sezoni 1998-99 osvojio trofej u hrvatskom Kupu, dok je sa ''farmaceutima'' iz Leverkuzena u sezoni 2001-02 bio blizu tri trofeja – osvojeno je drugo mjesto u Bundesligi, te upisani porazi u finalu Kupa Njemačke od Šalkea (4:2) i madridskog Reala (2:1).

''Imenovanjem na ovu zahtjevnu funkciju Babiću započinje i njegov profesionalni i radni angažman, te će danas voditi trening seniorskog tima zakazan za 18 sati", istakli su iz kluba.

Nakon sedam premijerligaških kola, Zeničani se nalaze na osmom mjestu na tabeli uz devet bodova, a u posljednjem odigranom kolu su upisali i prvi gostujući poraz – savladao ih je Borac na banjalučkom Gradskom stadionu rezultatom 3:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC