• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holandija zasluženo do preokreta u Hamburgu!

Autor mondo.rs

U jednom od evro-klasika, gosti slavili u veoma zanimljivom duelu. Hrvati ubedljivo do velikog trijumfa...

Reprezentativci Holandije pobedili su Nemačku na gostovanju u četvrtom kolu kvalifikacija za EURO 2020 rezultatom 4:2 u meču punom preokreta.

Gosti su dobro ušli u meč, prvih osam minuta se igralo isključivo na polovini "pancera", ali jedan potez je promenio sve i doveo ekipu Joakima Leva u prednost.

Odbrana "lala" nije bila postavljena najbolje, Toni Kros je to uočio i poslao maestralan dubinski pas za Lukasa Klostermana, ovaj je izašao sam na Jaspera Silesena i šutirao direktno u njega, ali je Serž Gnabri dobro ispratio akciju i odbitak poslao u mrežu.

Sve vreme su izabranici Ronalda Kumana imali inicijativu i posed lopte, kontrolisali su susret, dok su domaći svoje šanse vrebali iz kontra-napada.

U prvom poluvremenu nije bilo izglednijih prilika za promenu rezultata, Holanđani su nekoliko puta pokušali da ugroze Manuela Nojera, ali je iskusni golman ostao staložen i lako sačuvao prednost svog tima.

Drugo poluvreme je krenulo u bržem tempu u odnosu na onaj u kom se prvo završilo, obe ekipe su sada bile odlučne da ugroze gol protivnika pa je viđen otvoreniji fudbal i od domaćina.

Holandija je i dalje imala blagu inicijativu, propustila jednu izglednu priliku preko Đinija Vajnalduma, a zatim i došla do zasluženog izjednačenja.

Nakon nekoliko promena u postavi koje je načinio Kuman, Rajan Babel je u 58 minutu dobro prošao po levom boku, Frenki de Jong je dobro ispratio akciju i bez većih problema rešio situaciju "jedan na jedan" sa golmanom.

A u 66. minutu – preokret.

Virdžil van Dajk je bio najviši u skoku nakon kornera, usledio je karambol u šesnaestercu, Memfis Depaj je vratio povratnu loptu, nekoliko fudbalera ju je promašilo, što da je izbije, što da postigne pogodak, a na pogrešnom mestu našao se Džonatan Tah kojeg je ona pogodila i odbila se preko linije njegovog gola.

Nije sreća narandžastih trajala dugo, posle samo četiri minuta, sudija je nakon igranja rukom De Lihta u sopstvenom šesnaestercu pokazao na penal. Ta odluka je u najmanju ruku bila sumnjiva, ali je Kros bio siguran sa bele tačke i vratio utakmicu u egal.

Holandija nije posustala nakon izjednačenja, ponovo su krenuli u totalnu ofanzivu, a ona im se još jednom isplatila u 80. minutu.

Vajnaldum je dobio loptu unutar šesnaesteca Nemačke, vratio povratnu za debitanta Donejla Malena, a njemu nije bilo teško da iz blizine donese novo vođstvo ekipi.

Pečat na pobedu svoje ekipe stavio je upravo asistent kod trećeg gola. U prvom minutu nadoknade iskoristio je dobar pas Depaja i savladao Nojera, i time doveo svoju ekipu do velike pobede.

Poraz Nemce ostavlja na drugom mestu, ali sada sa samo tri boda više od današnjeg protivnika. Severna Irska je i dalje na prvom mestu sa svim pobedama iz četiri meča, ali to bi moglo da s promeni već u ponedeljak kada im u goste dolaze "panceri".

Nemačka: Nojer - Klosterman, Zule, Tah, Ginter (od 84. Brandt), Šulc - Kros, Kimih - Gnabri, Rojs (od 61. Gundogan) - Verner (od 61. Haverc)

Holandija: Silesen - Damfris (od 58. Malen), De Liht, Van Dajk, Blind - De Ron (od 58. Proper), De Jong, Vajnaldum, Promes, Babel (od 81. Ake), Depaj

U isto vreme "lale" će gostovati Estoncima, za priliku da se približe vodećem dvojcu u slučaju nove pobede.

U meču odigranom u isto vreme u Slovačkoj, reprezentacija Hrvatske slavila je rezultatom 4:0 protiv domaćina i došla do deobe prvog mesta u svojoj grupi.

"Vatreni" su bili bolji protivnik u prvih 45 minuta, više su pokušavali i imali su bolje prilike, ali nisu uspeli da nađu put do mreže Martina Dubravke.

Najbolju priliku za gol imali su gosti kada je Ivan Perišić uputio dobar šut, ali pogodio samo prečku pa je rezultat ostao nepromenjen, ali ne zadugo. U poslednjem minutu prvog poluvremena Nikola Vlašić je dobio loptu na tridesetak metara od gola Slovaka, izdržao duel sa rivalom i udarcem iz daljine doveo svoj tim u vođstvo.

Gosti su u drugom poluvremenu "dodali gas" i potvrdili trijumf postigavši još dva pogotka.

Već na startu, u 47. minutu, Perišić je ispravio "grešku" iz prvog dela i duplirao prednost udarcem sa sličnog mesta poput Vlašića.

Nastavila se hrvatska dominacija, bili su i dalje konkretniji i stvarali su šanse, a još jednom su pogodili metu u 72. minutu. Strelac je ovog puta bio Bruno Petković nakon što se na sjajan način oslobodio dvojice rivala i poslao loptu iza Dubravke.

Konačan rezultat postavio je Dejan Lovren u 89. minutu i time krunisao zasigurno najbolju partiju svoje selekcije u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Hrvati se ovom pobedom penju na deobu prvog mesta sa Mađarskom, obe ekipe imaju tri pobede i poraz iz četiri duela, a izabranici Zlatka Dalića sada putuju u Azerbejdžan gde će u ponedeljak svakako biti favoriti.

Slovaci će istog dana igrati u Mađarskoj, potrebna im je pobeda da održe korak za dvojcem, a čini se da je ovo jedna od grupa u kojima je najzanimljivije.

Rezultati:

Kipar - Kazahstan 1:1 (1:1)
/Sotiriu 39 - Ščetkin 2/

Estonija - Belorusija 1:2 (0:0)
/Sorga 54 - Naumov 48, Skaviš 90+2/

Austrija - Letonija 6:0 (2:0)
/Arnautović 7, 53 p, Sabicer 13, Steinbors a.g. 76, Lajmer 80, Gregorič 85/

Nemačka - Holandija 2:4 (1:0)
/Gnabri 9, Kros 71 p. - De Jong 59, Tah a.g. 66, Malen 80, Vajnaldum 90+1/

San Marino - Belgija 0:4 (0:1)
/Batšuaji 43. p, 90+2, Mertens 57, Čadli 63/

Škotska - Rusija 1:2 (1:1)
/MekGin 11 - Dzjuba 40, Žirkov 59/

Slovačka - Hrvatska 0:4 (0:1)
/Vlašić 45, Perišić 47, Petković 72, Lovren 89/

Slovenija - Poljska 2:0 (1:0)
/Struna 35, Sporar 65/

Vels - Azerbejdžan 2:1 (1:0)
/Pašaev a.g. 26, Bejl 84 - Emreli 59/ 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC