• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ponovo nesavladiv: Makabi pao u Poljskoj

Autor mondo.rs

Ekipa Andree Trinkijerija i u trećem meču priprema slavila, ovaj put na turniru u Vroclaveku.

 Partizan ponovo nesavladiv: Makabi pao u Poljskoj Izvor: MN PRESS

Partizan je zabeležio i treću pobedu u trećem meču priprema pred novu sezonu. Na turniru u Poljskoj pao je izraelski Makabi, a crno-beli su tokom većeg dela meča kontrolisali rezultat.

Partizan - Makabi Tel Aviv 84:76 (14:14, 25:22, 24:17, 21:23)

Meč u Vroclaveku je otvorio turnir MEZ Poljska 2019, a tim Andree Trinkijerija je imao dobru proveru u vidu najtrofejnijeg tima Izraela.

Bolje su meč počeli igrači Makabija. Tek što je i počeo, a na semaforu je bilo već 12:4 za tim iz Tel Aviva. Ipak, crno-beli su vrlo brzo uzvratili i izjednačili na 14:14. Tim rezultatom je i završena prva četvrtina.

Držali su se timovi u egalu sve do 20:20, kada na kratko staje napad Partizana i Makabi postiže narednih sedam poena. Ekipa Andree Trinkijerija je malo po malo uspevala da smanji zaostatak, da bi potom u finišu prvog poluvremena prešli u vođstvo.

Imali su 39:32 na 35 sekundi do kraja druge četvrtine, ali pad koncentracije u tih pola minuta rezultirao je da crno-beli prime četiri poena i sa +3 odu na odmor.

Nastavak meča je doneo još bolju igru srpskog kluba. Prednost koju su imali pred kraj poluvremena je ubrzo povraćena, a potom i povećana. Išla je sve do +13 u jednom trenutku, da bi na kraju treće četvrtine Partizan imao 10 poena prednosti.

Poslednjih deset minuta je donela nešto više uzbuđenja, pre svega jer je Makabi na momente pretio da meč odvuče u egal završnicu. Napravili su seriju 7:0, ali vrlo brzo su igrači Partizana ponovo pronašli dobru napadačku igru.

Na kraju je Makabi "osvojio" tu četvrtinu, ali je konačnih osam poena prednosti bilo sasvim dovoljno da Partizan mirno privede meč kraju.

Crno-beli turnir u Poljskoj nastavljaju u nedelju, kada će od 16.30 igrati protiv domaće Arke iz Gdinje. Da podsetimo, Partizan je u četvrtak u Beogradu savladao tursku Darušafaku.

Partizan će zvaničnu sezonu početi u Superkupu ABA lige (26.09-29.09) gde će u četvrtfinalu igrati protiv Mega Bemaksa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC