Kompanija Q, S, A i Huawei: Ko je kopirao koga? (VIDEO)

Autor:

Zabavna konferencija kompanije iz Kine na Sajmu u Nemačkoj - bezimene kompanije lošije od kompanije Huawei, ali i jasna prozivka.

Kompanija Q, S, A i Huawei: Ko je kopirao koga? (VIDEO) Foto: TANJUG/AP PHOTO/NG HAN GUAN

Kompanija Huawei nikad se nije libila da pecne konkurenciju na svojim prezentacijama novih proizvoda i to radi redovno. Ipak, tokom najave Kirin 990 čipseta, kako kaže sama kompanija - trenutno najmoćnijeg na tržištu, Huawei je otišao korak dalje u prozivanju konkurencije.

Ovog puta nismo videli Apple, Samsung i Qualcomm, kao svaki put dosad. Ne! Konkurenti su sad bezimeni i označeni jednim slovom. Naravno, to su Kompanija A, Kompanija S i Kompanija Q. Istoje i kad se vide njihovi proizvodi i kad se ne vide, kad su na nekom grafikonu.

Ipak, kompanija Huawei rešila je na IFA 2019 sajmu u Berlinu da se malo našali i pecne kompaniju Samsung zbog kopiranja dizajna P30 Pro telefona. Položaj kamera, raspored pomoćnih kamera i blica, preliv boje i dizajn novih Samsung Note 10 uređaja zaista podsećaju na Huawei P30 Pro. Neke boje se čak slično i zovu Aura kod Samsung kompanije i Aurora kod Huawei kompanije.

Pogledajte video na 47:50 minutu:

Izvor: YouTube/Huawei Mobile

Ostale vijesti