• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena opet izgubila, Andresku osvojila US Open

Autor mondo.rs

Još jedna senzacija na US Openu, Bjanka Vanesa Andresku je šampionka.

US Open dobio je novu šampionku!

Mlada Kanađanka rumunskog porijekla Bjanko Vanesa Andresku napravila je senzaciju i u svom prvom velikom finalu osvojila jednu od četiri najznačajnije titule u tenisu.

Devetnaestogodišnja djevojka rođena u kanadskoj provinciji Ontario , čiji je najveći domet do US Opena bilo drugo kolo na grend slemovima, u finalu je na kolena bacila slavnu Serenu Vilijams.

Poslije sat vremena i 40 minuta igre bilo je – 6:3, 7:5!

Andresku je prošle godine takmičenje u Njujorku završila već u prvom kolu nakon poraza od Srpkinje Olge Danilović. U međuvremenu je napredovala i na WTA listi, ali u igri, pa je kao 15. igračica svijeta stigla na posljednji grend slem u sezoni.

Ređala je pobjede i na kraju u velikom stilu savladala veteranku, ali i vlasnicu 23 grend slem titule. Ipak, Serena upravo u Njujorku najduže nije osvojila pehar, koji je u karijeri podizala čak šest puta. Posljednji put je pokorila Flešing Medouz 2014. godine, a ovo je joj je bio drugi uzastopni poraz u finalima, jer je prošle godine morala da čestita Naomi Osaki.

Vilijams je poražena u četvrtom uzastopnom grend slem finalu. Ona je igrala za 24. grend slem trofej u karijeri, čime bi se izjednačila sa Margaret Kort.

U prvom setu viđena su dva brejka i oba je napravila Kanađanka - u prvom i devetom gemu. U drugom je, ipak, bilča daleko veća borba u kojoj se Serena vraćala iz ponora, ali snage za preokret nije imala.

Andresku je povela 5:1, Vilijams uspjela da stigne do 5:5...

Sve je ličilo na to da će Amerikanka uspjeti da "okrene" 18 godina mlađu protivnicu. Međutim, Andresku je skupila snage, osvojila svoj servis, a onda iskoristila prvu meč loptu i završila veliko finale.

Svaka čast!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

VELIKA POBJEDA NAD SLAVNOM SERENOM

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC