ANKETA: Može li Srbija ponovo do zlatne medalje?

Autor:

"Ako igramo našu najbolju igru, mi ćemo pobijediti", poručio je selektor Zoran Terzić pred novo finale Evropskog prvenstva za srpske odbojkašice.

ANKETA: Može li Srbija ponovo do zlatne medalje? Foto: VLADIMIR MARKOVIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Napred, dame!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije će danas (8. septembar) od 18.30 u finalu Evropskog prvenstva braniti titulu šampiona protiv domaćina Turske.

Srbija je u polufinalu pobijedila Italiju (3:1), rivalke koje su "pale" prethodni put u borbi za zlatnu medalju, pa je tako izboreno četvrto finale na EP i prilika da odbranimo zlato osvojeno prije dvije godine na EP u Azerbejdžanu i Gruziji.

Aktuelne evropske i svjetske šampionke u finalu će igrati protiv domaće selekcije, koja je polufinalu izbacila Poljsku (3:1).

Jasno je da će Turkinje imati ogromnu podršku svojih navijača, ali vjerujemo da srpske odbojkašice mogu da se nose i sa takvim stvarima, pa da će na terenu pokazati da su i dalje najbolja ekipa na starom kontinentu.

"Ako igramo našu najbolju igru, mi ćemo pobijediti bilo koju ekipu od ove dvije, a ako ne igramo, obje igre imaju šansu da nas dobiju", rekao je srpski selektor Zoran Terzić prije nego što je bilo poznato ko će biti rival Srbije u borbi za zlatnu medalju - Poljska ili Turska. Pomalo strahuje zbog naklonjenosti sudija domaćinima, ali ne treba unaprijed misliti o tome...

Utakmica između Turske i Srbije igra se od 18.30 uz direktan prenos na TV Arena Sport, dok je meč za treće mjesto između Italije i Poljske na programu od 16 sati.


Tagovi:

Ostale vijesti