Plasido Domingo pod istragom zbog zlostavljanja žena

Autor:

Nudio ženama uloge u pozorištu ako budu spavale sa njim, evo ko će voditi istragu protiv njega!

Plasido Domingo pod istragom zbog zlostavljanja žena Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Udruženje koje zastupa operske pevače i osoblje "Američkog esnafa muzičkih umetnika" saopštilo je da je pokrenulo sopstvenu istragu o seksualnom uznemiranju koje je navodno počinio čuveni operski pevač Plasido Domingo, navodeći da nije sigurno u rezultate istrage operskih kompanija.

Udruženje je navelo da je istragu pokrenulo nakon što je više žena optužilo Dominga za uznemiravanje ili drugo nedolično ponašanje, prenosi AP.

Više žena objavilo je da ih je slavni operski pevač saletao tražeći im intimne odnose u zamenu za uloge u pozorištu. Neke od njih navele su da su se svakodnevno, tokom saradnje s njim, osećale neprijatno zbog njegovih neprimerenih komentara.

Sedam od devet žena reklo je da je osetilo "negativne posledice" činjenice da su odbile njegovo navaljivanje.

U mejlu koji je udruženje poslalo svojim članovima ističe se da su tražili od kompanija koje zapošljavaju pevača (78) da istraže navode, ali da kompanije nisu bile spremne na to ili nisu bile u mogućnosti da Udruženju dostave uverenja o obimu i vremenu istrage kao i da li će rezultate javno objaviti ili na neki drugi način obavestiti Udruženje.

Opera Los Anđelesa, u kojoj je Domingu dugo godina bio generalni direktor, angažovala je spoljnog savetnika da vodi istragu, ali je odbila da otkrije bilo kakve detalje o tome kako će se sprovesti ili da li će rezultati biti podeljeni sa javnošću. Istragu će voditi nekadašnji savezni tužilac Brus Mafeo.

Ostale vijesti