• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadalu 19. grend slem titula u epskom finalu!

Autor mondo.rs

Španski veteran slomio je otpor izvanrednog Rusa tek poslije četiri sata i 49 minuta igre. Sada je na korak iza Federera po ukupnom broju najvažnijih trofeja.

Rafael Nadal pobijedio je Danila Medvedeva rezultatom 3:2 (7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4) i u jednom od najkvalitetnijih i najdinamičnijih finala u novijoj istoriji osvojio US open.

To mu je četvrta titula na grend slem turniru u Njujorku, poslije onih iz 2010, 2013. i 2017, a ukupno 19. grend slem trijumf.

Španac je sada samo korak iza Rodžera Federera, koji u kolekciji ima rekordnih 20 titula na četiri glavna teniska turnira, a Novaku Đokoviću (16) je odmakao tri koraka u trci koju ovi veliki rivali vode za zvanje "najboljeg svih vremena (GOAT)".

Nadalu je US open najproduktivniji grend slem turnir poslije Rolan Garosa, na kome je podigao pehar čak 12 puta, ali ovog puta se namučio više nego ikada prije da bi odnio pobjedu u finalu.

...
Izvor: Youtube/US Open Tennis Championships

Medvedev je čitavog ljeta igrao kao u transu, došavši do četiri uzastopna finala na sjevernoameričkom tlu. U Vašingtonu i Montrealu je ostao praznih šaka, zatim je u Sinsinatiju osvojio prvu Masters titulu, a prošle noći u Njujorku gurao je 33-godišnjeg Majorčanina do fizičkih i igračkih limita.

Kada je pri vođstvu od 2:0 u setovima Nadal napravio brejk za 3:2 u trećem setu, činilo se da je kraj blizu, ali se Rus postarao da njegov prvi nastup u grend slem finalima ne bude gotov tako brzo. Uzvratio je za 3:3, pa oduzeo favoritu još jedan servis gem i smanjio na 2:1.

U četvrtom setu je dugo lomio Nadala svojom agresivnošću i sjajnim udarcima kako iz bekhenda, tako i iz forhenda, da bi u 10. gemu iskoristio četvrtu brejk šansu u tom dijelu meča i uveo finale u odlučujući set.

Nadal je poveo 5:2 uz dupli brejk, a Medvedev smanjio na 5:4, odbranivši dvije meč lopte. Potom je na servis Španca imao jednu šansu da izjednači na 5:5, ali nije uspio i ovaj je dva poena kasnije stavio tačku na finale koje će se dugo pamtiti...

Medvedev nije uspio da donese Rusiji prvu grend slem titulu poslije 14 i po godina, kada je Marat Safin osvojio Australijan open, ali je sa 50 dobijenih mečeva najbolji na ATP Turu ove godine, ispred Nadala sa 47, Federera sa 43 i Đokovića sa 41 pobjedom.

Nema dileme da od svih pripadnika "novog talasa" (Zverev, Cicipas, Tim...) trenutno djeluje kao glavni kandidat da prekine dominaciju trija Đoković, Nadal, Federer i jednog dana dođe do vrha ATP liste.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC