Banjalučanin napao policajca i poderao mu uniformu

Autor:

Banjalučka policija uhapsila je S.L. iz ovog grada zbog sumnje da je napao policijskog službenika, nakon što je njegov automobil zasustavljen tokom kontrole.

0
A- A A+
policija, milicija Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

S.L. je uhapšen sinoć oko 23,40 časova u mjestu Borkovići kada je policija zaustavila automobil golf kojim je upravljao u vidno alkoholisanom stanju.

Osumnjičeni je po zaustavljanju izašao iz automobila te počeo da vrijeđa policijske službenike, a na jednog od njih je fizički nasrnuo, oštetivši mu službenu uniformu.

Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka, 08.09.2019. godine lišili su slobode S.L. iz Banja Luke, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

"O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštava Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv S.L. dostavi izvještaj za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Banjalučka policija podsjeća da je tokom osam mjeseci 2019. godine ukupno evidentirano 130 slučajeva napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine.

Ostale vijesti