Vjetar u leđa u Minhenu: Repriza 1991. želja 5.000

Autor:

Još devet dana ostalo je do prve utakmice crveno-bijelih u novom ciklusu Lige šampiona.

Vjetar u leđa u Minhenu: Repriza 1991. želja 5.000 Foto: MN Press

Deseti april 1991. godine stoji u lijepom sjećanju nešto starijim navijačima Crvene zvezde, kao datum kada su njihovi ljubimci pobjedom nad Bajernom u Minhenu dali do tada najkonkretniji nagovještaj osvajanja titule prvaka Evrope.

Tim pod komandom Ljupka Petrovića tada je u prvom meču polufinala Kupa šampiona slavio rezultatom 2:1, a golove su na starom Olimpijskom stadionu dali Darko Pančev u 45. i Dejan Savićević u 70. minutu, nakon što je domaćin došao u vođstvo preko Rolanda Volfarta.

Prilike u evropskom fudbalu od tada su se značajno promijenile. Bajern je bio osvajač i finalista Lige šampiona, dok je Zvezda tek prošle sezone prvi put uspjela da uđe u grupnu fazu.

Ali, istorija se ne zaboravlja i svaki navijač crveno-bijelih koji 18. septembra dođe na "Alijanc arenu", makar potajno će vjerovati u podvig.

Prema pisanju "Sportskog žurnala", te večeri će se na tribinama naći najmanje 5.000 Srba, i to 3.300 sa ulaznicama koje će Zvezdi dostaviti Bajern, u skladu sa propozicijama takmičenja (pet odsto ukupnog kapaciteta stadiona), a očekuje se da bar još 1.500 do 2.000 ulaznica nabave naši ljudi koji rade u Njemačkoj.

Uz ovo i informacija da na stadionu "Rajko Mitić" danas počinje pretprodaja paketa ulaznica za utakmice protiv Olimpijakosa (1. oktobra), Totenhema (6. novembra) i Bajerna (26. novembra).

Vlasnici sezonskih karata imaju tri dana da komplete kupe po 50 odsto nižim cijenama od utvrđenih, koje iznose 12, 24, 30 i 36 hiljada dinara.

Od četvrtka će na red doći aktivni članovi kluba, koji imaju pravo na 20 odsto popusta, dok će slobodna prodaja početi u ponedjeljak, 16. septembra.

Ostale vijesti