Uklonjeni grafiti sa prijetnjama Pupovcu

Autor:

Hrvatska policija danas je uklonila grafite "Ubi Srbina" na ulazu u Donje Ceranje, kod Benkovca, koje je rodno selo predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca.

1
A- A A+
hrvatska hrvati milorad pupovac Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Policija je danas, nakon dojave, uklonila išaranu ploču na ulazu u Donje Ceranje, javila je "Slobodna Dalmacija".

Preko ploče sa nazivom sela bio je ispisan grafit "Ubi Srbina" sa stilizovanim ustaškim slovo "U", a u blizini je zalijepljen uvredljiv plakat na kojem stoji Pupovčeva fotografija i tekst u kojem je on nazvan "velikosrpskim luđakom".

Ekstremisti su napisali i da je Pupovac "posljedica bolesne Plenkovićeve politike istjerivanja `ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske`".

Fotografije je na svojoj "Fejsbuk" stranici objavila SDSS.

Milorad Pupovac je danima izložen političkoj i medijskoj hajci nakon nastupa na konferenciji za novinare u Zagrebu, kada je iznio spisak svih napada na Srbe tokom proteklog ljeta, u kojima su lica srpske nacionalnosti ubijena ili doživjela povrede, podsjećaju liberalni portali u Hrvatskoj.

Dio hrvatske javnosti, naročito ustašofili i desnica, zamjeraju mu što ih je, govoreći o sve većim pritiscima na Srbe u današnjoj Hrvatskoj podsjetio na dešavanja u ustaškoj Nezavinonj Državi Hrvatkoj.

Ostale vijesti