• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"IO ne može promijeniti moju odluku o ostavci"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Robert Prosinečki je ostavku podnio nakon jučerašnje utakmice šestog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 u kojoj je BiH poražena u Jerevanu od Jermenije rezultatom 4:2.

''Odluku o podnošenju ostavke sam donio juče i sutrašnji sastanak Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine neće ništa promijeniti'', izjavio je, sada je izvjesno, bivši selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki.

Prosinečki se nakon sletanja aviona s reprezentacijom BiH na aerodrom u Sarajevu obratio medijima, a tom prilikom je potvrdio svoju odluku da napušta klupu bh. selekcije.

"Ja sam svoju odluku donio i to sam juče rekao. Kad sam dolazio imao sam velike ambicije. Moja neka viđenja su bila da ćemo s ovom reprezentacijom otići na Evropsko prvenstvo. Nisam ostvario to, odnosno nismo ostvarili, tako da je to jedan od razloga", rekao je Prosinečki.

Istakao je da naredne četiri utakmice za novog selektora neće predstavljati veliki pritisak i da će imati vremena da se pripremi do marta kada će na programu biti utakmice baraža za EURO 2020.

"Kad vidiš kako momci rade, nema problema. Sigurno da ćemo sve pogledati. Ima tu sigurno puno i mojih grešaka, a vjerovatno i svih nas koji smo radili. Još uvijek ne mogu vjerovati da je Jermenija pobijedila BiH i da odigraš utakmicu, koja se u biti igra za kvalifikacije, bez dovoljno želje, ambicije. Kad se pogleda svi rezultati su išli na ruku. S jučerašnjom pobjedom bili bismo jako blizu, imali bismo velike šanse, a to nismo ostvarili", kazao je Prosinečki.

Prosinečki nije htio govoriti o reakcijama igrača na vijest da je podnio ostavku.

"Ja im želim svu sreću. Vjerujem da ova reprezentacija može kroz baraž ići na Evropsko prvenstvo", poručio je Prosinečki.

Na kraju je istakao da je prema njegovom viđenju bilo nemoguće da reprezentacija BiH s ovakvim timom ne ode na Evropsko prvenstvo.

O ostavci Prosinečkog sutra će raspravljati Izvršni odbor FS BiH, a dosadašnji selektor bh. reprezentacije tvrdi da taj sastanak neće promijeniti ništa.

Prosinečki je ostavku podnio nakon jučerašnje utakmice šestog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 u kojoj je BiH poražena u Jerevanu od Jermenije, rezultatom 4:2.

Međutim, u jermenskoj prestonici sinoć je imao duži sastanak sa Elvedinom Begićem, predsjednikom FS BiH zbog čega se špekulisalo kako bi mogao povući odluku, odnosno da bi Izvršni odbor mogao odbiti njegovu ostavku.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice pored "slučaja Prosinečki" biće i analizirani uzroci loših igara i rezultata fudbalske A reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EURO 2020.

Sjednica će biti održana s početkom u 15 sati u prostorijama Fudbalskog saveza BiH.

Jermenija je jučerašnjom pobjedom prestigla BiH i zauzela treće mjesto na tabeli s devet bodova. BiH je ostala na sedam bodova, a od Finske i drugog mjesta koje vodi na Evropsko prvenstvo je trenutno dijeli pet bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC