• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dueli u Prijedoru od 2020. godine pod reflektorima

Autori mondo.ba Autori SRNA

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja maja 2020. godine.

Gradski stadion u Prijedoru uskoro bi trebalo da dobije reflektore!

Ugovor o izgradnji reflektora danas su potpisali predstavnici grada, Fudbalskog saveza BiH i Rudar Prijedora.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naveo je da su ovome prethodili višegodišnji razgovori o stvaranju povoljne infrastrukture na stadionu na kojem utakmice igra FK Rudar Prijedor.

"Lično mi je zadovoljstvo i želja da ovaj projekat uspješno završimo, a onda ćemo zajedno stvarati bolje uslove u ostaloj infrastrukturi vezanoj za gradski fudbalski stadion", rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon potpisivanja ugovora.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za administraciju FS BiH Nihad Hodžić rekao je da je u okviru projekta unapređenja infrastrukture, odnosno izgradnje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH, grad Prijedor nakon dvije godine prepoznat kao lokalna zajednica koja je spremna da učestvuje u ovom projektu i da je rezultat toga današnje potpisivanje trojnog ugovora.

"Cijeli posao trebalo bi da bude završen do kraja maja iduće godine, a propozicije kroz licenciranje klubova za nastup u Premijer ligi kažu da klubovi moraju nastupati na stadionima koji imaju reflektorsku rasvjetu od sezone 2020/2021", rekao je Hodžić.

On je dodao da će Fudbalski savez učestvovati sa 230.000 KM, a da će većinski u projektu učestvovati Gradska uprava.

"Predviđamo da će biti potrebno 100 reflektora da bismo postigli nivo rasvjete minimalno 800 luksa koliko je potrebno za stadion druge kategorije po UEFA kategorizaciji", naveo je Hodžić.

Predsjednik Upravnog odbora FK Rudar Prijedor Darko Milunović podsjetio je da je nova uprava prije dva mjeseca najavila mnoge sportske i infrastrukturne ciljeve, a da je jedan od njih izgradnja reflektora, veća posjećenost utakmica i veći prihod od prodaje ulaznica.

''Stvaraju se pretpostavke za, ne samo bolji ambijent na Gradskom stadionu, nego i za bolju sredinu za sportske rezultate i dolazak igrača u FK Rudar Prijedor", naveo je Milunović i dodao da je ambicija kluba u ovoj sezoni povratak u Premijer ligu BiH.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igor Novovic

Pa dje su do sad ti reflektori kako slagaste svaka vam cat

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC