Novi Sad: U sačekuši ubijen Željko Bulatović

Autor:

U Novom Sadu je ubijen Crnogorac Željko Bulatović (55). On je upucan oko 22 sata ispred zgrade Ulici Braće Dronjak u kojoj je živeo, piše “Kurir”.

0
A- A A+
policija, milicija Foto: iStock / Getty Images PlusPrema nezvaničnim informacijama muškarac je ubijen hicem iz pištolja, a svjedoci iz okolnih zgrada su čuli bar jedan pucanj i potom pokušaje repetiranja.

U Novom Sadu tokom noći su oko mjesta zločina bile jake policijske snage.

Željko Bulatović je otac Aleksandra Bulatovića koji je prošle godine sa Sašom Vidovićem osuđen za ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu.

Motiv ubistva u Novom Sadu je, pišu mediji, osveta za ovo ubistvo.

Izricanje presude Bulatoviću i Vidoviću u februaru 2018. godine u Banjaluci pratile su velike mjere bezbjednosti. Glavna ulica ispred Okružnog suda Banjaluka je bila blokirana, a sud čak nakratko evakuisan zbog lažne dojave o bombi.

U optužnici nisu navedeni motivi za ubistvo Lazarevića, ali su iz MUP-a RS, odmah nakon njihovog hapšenja, ocijenili da su Vidović i Bulatović Lazarevića likvidirali za određen novčani iznos, te da su navodno povezani sa kriminalnim grupama u okruženju.

Bulatoviću i Vidoviću su u oktobru iste godine na Vrhovnom sudu RS ukinute osuđujuće presude, a u toku im je ponovljeno suđenje.

Za nekoliko dana se očekuje nova presuda u Okružnom sudu u Banjaluci gdje je okončan dokazni postupak i iznošenje završnih riječi u ponovljenom postupku.

Ostale vijesti