• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luksemburg - Srbija: Tumba mora da tumba!

Autor mondo.rs

Teže je pretpostaviti startnu postavu, nego formaciju - ona neće biti sa dvojicom napadača, jer je selektoru na raspolaganju ostao samo jedan. Dan prije utakmice iz konkurencije ispao peti igrač od ohrabrujućeg okupljanja u Pazovi.

 EURO 2020: Luksemburg Srbija povrede selektor Ljubiša Tumbaković mora da mijenja  Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

U kom sastavu će fudbalska reprezentacija Srbije večeras na "Žosi Bartel" stadionu početi petu utakmicu kvalifikacija za EURO 2020 sa Luksemburgom?

To je teže pretpostaviti nego formaciju u koju će selektor Ljubiša Tumbaković postaviti "orlove". One sa dvojicom napadača u startu otpadaju, jer je u srpskom taboru ostao samo jedan zdrav i spreman centarfor, Aleksandar Mitrović.

Poslije Nemanje Maksimovića i Milana Pavkova, koji su zbog povreda odustali i prije ohrabrujućeg upoznavanja ekipe sa novim selektorom u Staroj Pazovi, kao i Luke Jovića i Dušana Tadića koji su se na povrede požalili poslije subotnjeg otrežnjujućeg poraza od Portugala u Beogradu, iz konkurencije za susret sa Luksemburžanima ispao je i Marko Gobeljić.



Peh desnog beka došao je lošem trenutku i po Crvenu zvezdu, koju poslije meča sa Inđijom u subotu uveče očekuje i gostovanje Bajernu u Minhenu na startu Lige šampiona.

Srbija - Portugal 2:4 

golmani

Marko Dmitrović (9)

Predrag Rajković (11)

Boris Radunović (–)

odbrana

Antonio Rukavina (58)

Uroš Spajić (10)

Nikola Milenković (14)

Nikola Maksimović (21)

Matija Nastasić (27)

Stefan Mitrović (13)

Aleksandar Kolarov (84)

Filip Mladenović (7)

sredina

Nemanja Matić (46)

Luka Milivojević (30)

Saša Lukić (8)

Mijat Gaćinović (14)

Darko Lazović (8)

Filip Kostić (30)

Nemanja Radonjić (11)

Adem Ljajić (40)

Sergej Milinković-Savić (12)

napad

Aleksandar Mitrović (50)

 Dmitrović – Maksimović, Milenković, Nastasić, Kolarov – Matić, Milivojević (od 87. Jović), Lazović (od 58. Ljajić), Tadić, Kostić (od 83. Katai) – Mitrović.

Tumbaković, međutim, ne mora da brine previše za desni bok utoliko što je i dalje tu pouzdani Antonio Rukavina sa 58 nastupa za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Takođe, sa više ili manje uspjeha tu poziciju mogu da pokriju Nikola Milenković i Uroš Spajić, ako bismo igrali sa četvoricom u liniji, odnosno Darko Lazović i Mijat Gaćinović, u slučaju da nastupimo sa trojicom štopera.

Na stadion kapaciteta 8.054 mjesta, na kom će uz direktan prenos na "TV Nova S" znak za početak meča dati izraelski sudija Orel Grinfild (38), Srbija bi mogla da istrči u sljedećem sastavu:

Dmitrović - Rukavina, Milenković, Nastasić, Kolarov - Milivojević, Matić - Gaćinović, Milinković-Savić, Kostić – Mitrović.


Moguća je i kombinacija sa Sergejom Milinković-Savićem "pozadi" uz Luku Milivojevića ili Nemanju Matića, a Ademom Ljajićem na poziciji "trekvartiste".

S obzirom na to da je malo igrao u posljednje vrijeme za Olimpik iz Marseja, pitanje je da li će Tumbaković dati prednost Nemanji Radonjiću na krilnim pozicijama u odnosu na Filipa Kostića, Mijata Gaćinovića, pa i Darka Lazovića.

Prije bi moglo da se dogodi da selektor zamijeni golmane i pruži šansu Predragu Rajkoviću, nakon što je Marko Dmitrović u prethodne dvije utakmice primio devet golova.

Srbija i Luksemburg nikada se nisu sastajali, a skor Jugoslavije sa najmanjom zemljom Beneluksa iznosio je 9-1-0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC