Evo zašto je Kevin Durent otišao iz Golden Stejta

Autor:

Nismo saznali sve do kraja, ali je jasno nagovestio u čemu je bio problem...

Evo zašto je Kevin Durent otišao iz Golden Stejta Foto: TANJUG/AP/BEN MARGOT, FILE

Jedan od najboljih košarkaša sveta Kevin Durent (30) odlučio je ovog leta da napusti Golden Stejt posle tri godine odlične saradnje i potpiše za Bruklin.

Zvezda "free agency" perioda u NBA odabrala je Netse kao svoj sledeći klub, iako se u javnosti najviše pričalo o mogućem "udruživanju" sa Lebronom Džejmsom u Lejkersima ili Kavaijem Lenardom u Klipersima, odnosno Vašingtonu.

Nakon teške povrede koju je doživeo na kraju sezone, i posle velike podrške Voriorsa, postojala je i mala mogućnost da ostane u Golden Stejtu, ali je i ona lako otpisana...

Bilo je jasno da su postojale određene "trzavice" između njega i Drejmonda Grina, koji je vršio pritisak na njega da se izjasni o budućem statusu tokom leta, dok navodno nije mnogo razgovarao ni sa ostalim saigračima.

Ne sve, ali dobar deo ovih sumnji potvrdio je u izjavi za "Volstrit žurnal"

"Kako je vreme odmicalo, počeo sam da shvatam da sam jednostavno drugačiji od ostalih momaka u ekipi", kazao je Kevin Durent i tako "kroz redove" poručio da je hemija sa ostalim zvezdama bila problematična.

Kevin Durent Foto: GULIVER/CHRISTIAN PETERSEN/GETTY IMAGES

Iako su na papiru imali moćan sastav, nije ni Stivu Keru bilo lako da uklopi Durenta sa Karijem, Tompsonom, Grinom, potom i Kazinsom.

"Nije to loša stvar, samo su moje okolnosti i način na koji sam došao u ligu bile drugačije. Na kraju svega, tu su bili i mediji koji su pričali o temi 'KD i Voriorsi'. Može se reći da niko do kraja nije prihvatio tu ideju o meni u Golden Stejtu", zaključio je Kevin Durent koji je sa timom iz Oklenda, odnosno sada iz San Franciska, osvojio dva šampionska prstena.

U finalnoj sezoni je igrao manje zbog povreda, dok je u finalu protiv Toronta "pokidao" Ahilovu tetivu i duže vreme će odsustvovati sa parketa.

Prethodno je igrao za Oklahomu, dok će u Netsima imati podršku i Kajrija Irvinga.

Tagovi:

Ostale vijesti