''Nije problem u meni, ali snosim odgovornost"

Autor:

Selektor "orlića" žali za propuštenim šansama protiv Letonije i kaže da je ekipi potrebno vrijeme da se uigra.

0
A- A A+
Nenad Milovanović Foto: MN Press

Tek jedan bod iz prve dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo premalo je od "orlića".

Mnogo više očekivalo se od mlade reprezentacije Srbije protiv Rusije (0:1) i Letonije (1:1), na čiju klupu je ovog ljeta sjeo doskorašnji trener Mladosti iz Lučana - Nenad "Neško" Milovanović.

Evo šta je on izjavio poslije neočekivanog remija na novosadskom "Karađorđu"...

"Nije ovo ono što nam odgovara, išli smo na pobjedu. Nismo pobijedili jer nismo iskoristili naše šanse, a pala nam je koncentracija u jednom momentu što su oni kaznili. Vidi se da smo nov tim, da se uigravamo. Ovo je tek formirana generacija, nije problem u meni. Ja naravno snosim najveću odgovornost jer smo uzeli jedan bod od mogućih šest, ali šta je tu je", izjavio je Milovanović pred kamerom TV Arena Sport, a potom je pričao i na konferenciji za medije:

"Vjerovali smo da ćemo pobijediti, dosta je to teško. Ušli smo dobro u meč, sve do gola Letonije, kada sve saberete jednom su prešli centar i dali nam gol. Poslije toga smo ušli u spori ritam iako smo vježbali i radili drugačije. Drugo poluvrijeme je bilo dosta bolje sa dosta šansi, riješili smo jednu šansu... Dobro smo radili prekide, ali to ne opravdava igrače, a pogotovo mene. Prihvatam odgovornost na sebe i ne tražim alibi i vidjeli ste da su nam prekidi išli od ruke. Neke stvari se dešavaju više iz žurbe. Bolje je da budemo strpljivi, srljali smo i žurili, kad ne daš sedam-osam šansi, normalno je da ne možeš da pobijediš."

Ostale vijesti