Rekord: Pronašli najvišu stabljiku marihuane

Autor:

Travnički policajci juče su u mjestu Fazlići pronašli stabljiku marihuane čija visina je dostizala nevjerovatnih tri metra i 10 centimetara, što je najviša pronađena do sada.

Rekord: Pronašli najvišu stabljiku marihuane Foto: MUP SBK

Kako  su naveli iz MUP-a Srednjobosanskog kantona,  policijski službenici PS Travnik u saradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, juče su oko 11 časova,  izvršili kontrolu i pregled vozila marke Škoda Fabija, kojim je upravljao vozač T.A. (29), dok je na mjestu suvozača zatečen S.K. (24), obojica iz Travnika.

“Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina svježe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis. Tokom kriminalističke obrade, isti je izjavio da ima zasađene 4 stabljike indijske konoplje u mjestu Fazlići, opština Travnik. Policijski službenici su pronašli i izuzeli navedene stabljike čija visina je dostizala čak tri metra i 10 centimetara, što predstavlja jednu od najviših do sada pronađenih”, saopšteno je iz ovog MUP-a.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ .

Ostale vijesti