Novi #Mondobasket: Argentina kobna po Srbiju!

Autor:

Pogledajte novu epizodu serijala #Mondobasket sa Vladom Ćukom i Petrom Petrovićem.

Novi #Mondobasket: Argentina kobna po Srbiju! Foto: MONDO

Reprezentacija Srbije je izgubila već u četvrtfinalu od Argentine i tako ostala bez šanse da se bori za jednu od medalja.

Gledali smo nešto drugačiju Srbiju, ali i Argentinu koja je primenila recept Španije. Čvrsta odbrana, konstantno na ivici faula, sa brzim ritmom i dosta pozivanja pick and rolla u napadu.

Fakundo Kampaco je savršeno dirigovao svojim saigračima, a iskusni Luis Skola je radio ono što najbolje zna već godinama. Sa niskog posta je priredio pravu ofanzivnu kliniku za naše centre.

Imali smo tek tri raspoložena igrača. Bogdanovića, Jokića i Bjelicu. To nije bilo dovoljno za Argentince koji su imali gotovo ceo tim raspoložen da šutira.

Trojke su šutirali fenomenalno za razliku od igrača Srbije. Lako su rešavali kontre. Tranzicija je radila besprekorno. Udvajanja u odbrani su nam ponovo napravila problem.

Sada nas iznenađujuće čekaju Amerikanci koji su mnogi pre početka videli upravo u finalu sa Srbijom. Meč za prestiž, jer smo pobedom Francuske izgubili šansu da se direktno plasiramo na Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine.

Izvor: MONDO

Šta da kažemo osim - Napred Srbija do pobede nad Amerikom i vidimo se na Olimpijskim igrama!

Ostale vijesti