• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Uticalo puno stvari, bez Tea to nije to

Autor mondo.rs

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević govorio o tome šta je poremetilo favorizovanu reprezentaciju Saše Đorđevića na Mundobasketu u Kini.

Nekadašnji reprezentativac, sada potpredsjednik KSS Igor Rakočević nije krio da je iznenađen rezultatom koji su košarkaši ostvarili na Svjetskom prvenstvu. On je rekao da je mnogo faktora uticalo na to da tim Saše Đorđevića doživi poraz u četvrtfinalu i ispadne iz trke za medalju.

"U neku ruku me jeste iznenadilo sve što se dogodilo u Kini. Mi smo bili favoriti pred početak SP, imali smo savršen skor u pripremnom periodu, međutim, desilo se nekoliko stvari koje su imale uticaja na rezultat. To su povrede Miloša Teodosića i Dragana Milosavljevića, pa onda situacija sa Vasilijem Micićem, što je sigurno dosta uticalo na našu igru i mentalnu snagu. Teodosić je jedan od naših najboljih igrača i vođa ekipe i bez njega je potpuno druga priča. Nažalost, nismo uspjeli da pobijedimo utakmicu u četvrtfinalu, koja diktira da li je prvenstvo uspješno ili neuspješno. To je i draž košarke, ali i opasnost jer samo jedna utakmica može da promijeni sve. Takve stvari se dešavaju, a ove godine su se desile nama", rekao je Rakočević Tanjugu.

Za razlog loše i nekarakteristične igre "orlova" u četvrtfinalu SP protiv Argentine, Rakočević navodi da je psihološki pad uslijedio poslije poraza od Španije.

"Moguće je da su momci psihološki pali poslije poraza od Španije, koji je isto bio neočekivan. Košarka je emotivan sport, utakmice se igraju dan za danom i ponekad je teško vratiti se u normalan 'mod'. Imali smo dosta loš dan protiv Argentine, oni su igrali fenomenalno. Nismo uspjeli da riješimo te njihove akcije iz "pikenrola" i dodavanja na šut za tri poena, to nas je koštalo", istakao je Rakočević, član tima koji je u Indijanapolisu 2002. godine osvojio svjetsko zlato.

On je rekao da ne postoji jedan razlog zašto ekipa koju su činili izraziti pojedinici nije uspjela da se poveže na najbolji način u utakmici protiv Argentinaca.

"Ne može sada ništa definitivno da se kaže. Ne postoji jedan razlog. Slabiji dan u najvažnijoj utakmici je riješio sve. Da smo pogodili koji šut više, da smo bolje odigrali odbranu, sada bi bio drugačiji scenario. Nekoliko lopti, nekoliko odluka može da promijeni tok očekivanja i rezultat."

Meč između košarkaša Srbije i SAD prije početka SP najavljivan je kao posljednji na turniru, međutim ove dvije ekipe igraće za plasman od 5. do 8. mjesta, danas od 13 časova.

"Snaga ekipe i individualna snaga igrača se pokazuju i u tome koliko brzo uspijevaju da se dignu iz loših situacija. Vjerujem da ćemo odigrati utakmicu maksimalno i da ćemo pobijediti. Imamo mnogo veći kvalitet od Amerikanaca. Igra se po pravilima FIBA, tu je naša prednost. Iako nam pobjeda neće donijeti direktan plasman na Olimpijske igre, bitno je da se pobijedi jer postoji neki rivalitet između njih i nas. Vjerujem i dalje da smo najbolja reprezntacija, uključujući i njih. Treba pobijediti tu utakmicu jer i sljedeće godine možemo da se susretnemo sa njima", zaključio je Rakočević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC