• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Takav je naš posao - nekad pobjeda, nekad poraz"

Autor mondo.rs

Plejmejker "orlova" zadovoljan reakcijom na poraz od Argentine, ali ističe da je Srbija imala više vremena za oporavak poslije četvrtfinala, nego košarkaši SAD.

Vasilije Micić ocijenio je da su Srbija i SAD po kvalitetu bili dostojni finalne utakmice Mundobasketa, ali da su poslije razočaravajućih poraza u četvrtfinalu morali da se motivišu za utješne utakmice, za plasman od 5. do 8. mesta.

"Prije turnira su mnogi mislili da će se ove dvije ekipe sastati u finalu i mislim da je po kvalitetu bilo realno da se to desi. Nažalost, nismo odigrali najbolje protiv Argentine", rekao je Micić na konferenciji za novinare.

"Orlovi" su iz borbe za medalje eliminisani u utorak, a Amerikanci u srijedu, pa su morali na parket dan za danom.

"Oni evidentno nisu bili potpuno spremni za početak meča jer su dan ranije doživjeli razočaranje. Došli su ovdje sa velikim očekivanjima, ali to je normalno za naš posao - nekada pobijediš, nekada izgubiš. Mi smo izvukli pouke iz prethodne utakmice i mislim da smo danas bili spremniji od SAD. Čestitam našem protivniku na dobroj utakmici, a saigračima i trenerima na važnoj pobjedi."

Plejmejker srpske selekcije ostao je na Mundobasketu iako je na kraju druge grupne faze dobio tužnu vijest. Poslije duge bolesti preminula mu je majka.

Protiv SAD je bio među našim najboljim pojedincima.

"Dali smo sve od sebe. Važno je naučiti nešto iz poraza i mislim da smo mi to uradili. Počeli smo dobro i bili veoma motivisani jer smo ovo vidjeli kao šansu da vratimo ponos. Poveli smo ubjedljivo, dobro kontrolisali meč u drugom poluvremenu poslije njihovog povratka i priveli ga kraju kako treba. Srećan sam što smo pokazali reakciju i mislim da smo zaslužili da pobijedimo", rekao je Micić.

Aleksandar Đorđević sa izabranicima u petak leti za Peking, a tamo ih protiv Češke ili Poljske očekuje duel za peto mjesto. Termin utakmice je subota u 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC