• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule: Neuspjeh, ali ne treba sve svaliti na Saleta

Autor mondo.rs

Proslavljeni trener i bivši selektor Srbije i BiH govorio o učinku "orlova" na Mundobasketu u Kini. "Da je Teodosić bio sa ekipom znalo bi se ko je broj jedan, ko broj dva... i lakše bi se uspostavila hijerarhija", poručio je Vujošević.

 Dusko-Vujosevic-komentar-Mundobasket-2019-u-Kini-Neuspjeh-Srbije-nije-krivica-Sase-Djordjevica Izvor: MN PRESS

Srbija će Mundobasket u Kini završiti na petom ili šestom mjestu.

Nije u pitanju loš plasman, ali uoči početka turnira, kada se na papiru pogleda sastav "orlova", kao i drugih reprezentacija, djelovalo je da konačno možemo da "skinemo" Amerikance sa trona. Na kraju smo ih i pobijedili u direktnom okršaju, ali u meču razigravanja poraženih četvrtfinalista...

Utiske o nastupu Srbije na Mundobasketu u Kini dao je i proslavljeni trener Duško Vujošević, nekadašnji selektor "orlova", ali i Bosne i Hercegovine.

U intervjuu za "Sportklub" bio je oštar i pravičan.

"Moramo da kažemo da se ipak radi o neuspjehu. Pobjeda protiv selekcije SAD govori da su igrači pokazali određenu reakciju, što je za pohvalu, i da imaju samopoštovanje poslije dvije slabije utakmice sa Španijom i Argentinom. Mislim da je srpski tim imao veći potencijal i da smo kojim slučajem osvojili Svjetsko prvenstvo, svi bismo bili sa višim rejtingom", kazao je Vujošević i objasnio na šta misli:

"Prije svega igrači, kojima je najteže što to nije tako, a onda i svima nama koji se bavimo košarkom. Košarka bi u Srbiji dobijala veća sredstva, mada i sad ima klubova koji imaju dobre budžete, bio bi povećan interes djece, ali bi bilo bolje i za sve nas koji radimo u inostranstvu. Bili bismo na boljem glasu. Za sve je gubitak što nismo bolje prošli".

Izvor: MN PRESS



Aktuelni trener Kluža nije zbog zdravstvenih problema i obaveza u klubu mogao da isprati sve utakmice Srbije, ali su mu zasmetale pretjerane kritike na račun selektora Aleksandra Đorđevića.

Duško Vujošević o "vječitima"

"Selekcija igrača u velikim klubovima kao što su Crvena zvezda i Partizan ne govori da će se tu razvijati mnogo novih igrača za reprezentaciju. To stvara dodatnu zabrinutost."

"Vidim raznorazne komentare, ali mora da se shvati da je trener dio tima. Kao što ima dio zasluga za uspjehe, isto tako ima dio krivice kad nema uspjeha. Prebaciti svu odgovornost na Đorđevića stvarno nije korektno. U situaciji smo da Olimpijske igre treba da obezbijedimo kroz kvalifikacije", kazao je Duško Vujošević i napomenuo da su se Litvanci prijavili već za organizaciju (2,5 miliona evra) i dodao da se nada da će i "orlovi" imati takvu podršku.

Vujošević je posebno pohvalio Bogdana Bogdanovića, možda i najboljeg igrača čitavog Mundobasketa, koji je "rešetao" na svakom meču za Srbiju.

"Mislim da je Bogdan imao mnogo značajan razvoj u vremenu kada sam ga ja trenirao i vodio, to se nastavilo kod Željka Obradovića, a uzlazna linija vidljiva je i NBA ligi. Tamo ima partnere koji igrača tjeraju na napredak. Bogdanović i u nekim najgorim danima, i kada se ponaša bez potpune posvećenosti sportu, ipak radi dovoljno na svom usavršavanju. Drago mi je što pravi dobru karijeru i nadam se da će nastaviti uzlaznom linijom", poručio je sjajni trener.

Izvor: MN PRESS


Kada ne ide, obično se gleda na košarkaše koji nisu tu... Stoga je mnoge iznenadila odluka Saše Đorđevića da "precrta" Nemanju Nedovića i Nikolu Kalinića, a o tome se sigurno ne bi ni pričalo da je Srbija iz Kine došla s medaljom oko vrata.

"Neprikosnoveno pravo selektora je da sastavlja državni tim, a u isto vrijeme on je taj koji snosi odgovornost. Mislio sam da će izostanak (Miloša) Teodosića lakše da se preboli, ali očigledno da je došlo do borbe za liderstvo u određenim momentima, koja do kraja nije bila zdrava. Da je Teodosić bio sa ekipom znalo bi se ko je broj jedan, ko broj dva... i lakše bi se uspostavila hijerarhija", kazao je Duško Vujošević i potom dodatno prokomentarisao slučaj Nikole Kalinića.

"Što se tiče Kalinića, smiješno bi bilo da je zbog one izjave o Kosovu eliminisan sa spiska. Ja se nadam da nije, ali ni on ne bi trebalo da zaoštrava situaciju i treba da ostavi prostor da bude ponovo pozvan i da ima želju da ponovo bude dio srpskog tima. Ne treba da pravi zid koji ne može da se premosti. Kada to kažem, ne mislim o politici, već o tome što nije učestovao na Svjetskom prvenstvu. Nikola je čovjek koji nema smisla za politiku i on priča istinu, dok političari kažu da neće da daju Kosovo, a rade sve suprotno. Neće da ga daju da bi poslije imali lične benefite, produženi mandat i tako dalje".

Čitav intervju pročitajte na sajtu kolega sa "Sport Kluba".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC