• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za zlato se bore timovi koji su pobijedili Srbiju!

Autor mondo.rs

Najljepša timska košarka na Mundobasketu i nestvarni Luis Skola bili su dovoljni za borbu za zlato. Francuzi su se "izduvali" protiv Amerikanaca i nisu djelovali kao do sada...

Španija i Argentina će odlučivati o novom prvaku svijeta u košarci!

Timovi koji su pobijedili reprezentaciju Srbije u drugoj grupnoj fazi, odnosno četvrtfinalu Mundobasketa, plasirali su se u finale poslije sjajnih utakmica viđenih danas u Pekingu.

Nakon što je Španija pobijedila Australiju poslije dva produžetka (95:88), Argentina je još jednom pokazala "koliko srce ima" pošto je ubjedljivo savladala Francuze (80:66), ekipu koja je pobijedila SAD u četvrtfinalu, i to na krilima legendarnog Luisa Skole.

Čuveni "gaučos" od 39 godina postigao je 28 poena, uz dvije ključne trojke u posljednjoj dionici, dok je imao i 12 skokova...

Utisak je da su se glavni igrači Francuske, prije svih Rudi Gober, pomalo i "izduvali" pobjedom nad Amerikancima i očigledno shvatili je preozbiljno, kao da su ušli u finale. U njemu će ipak igrati Španci i Argentinci, a termin je nedjelja od 14 časova u Pekingu

Argentina je vodila praktično tokom čitave utakmice, a dodatnu energiju ulivali su "sami sebi" pogođenim trojkama - baš svaki put kada bi Francuska počela da se budi.

Nevjerovatno je koliko im je sve išlo od ruke, i koliko Francuzima nije ništa, a sve je posljedica snage koja je ostala u njima.

Odnosno nije.

Izvor: MONDO/M. Šolak

Navikli smo već na borbenost od Argentinaca u svakom sportu, a na ovom turniru kao da su je podigli na nivo više, gdje su "grizli" za svaku loptu.

Valjda i igrači selektora Ernandeza kada vide Luisa Skola, koji se u veteranskim godinama bori kao lav, ne mogu da pruže ništa manje. Osim njega, istakli su se Fakundo Kampaco sa 12 poena, 7 skokova i šest asistencija, dok je poen više (13) imao Gabrijel Dek.

Važne "role" imali su i Luka Vildoza (10) i Nikola Laprovitola (7), prije svega zbog po pogođene trojke kojima su "raspršeni snovi" Francuske.

Kod "trikolora" su vukli Frank Nilikina i Evan Furnije sa po 16 poena, ali treba reći da je igrač Orlanda šutirao tek 6/17 iz igre. Ukupno, Francuska je za tri poena šutirala tek 7/31, pa je sve pomalo podsjetilo i na poraz Srbije od Argentine.

Francuska će za bronzu igrati u nedjelju protiv Australije (10 časova), dok će se Španija i Argentina boriti za zlatnu medalju u terminu od 14 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC