• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometašice kreću po EURO - evo zašto nema Andree

Autor mondo.rs

"Odgovaram za spisak. Zašto nema Andree? Isto pitanje može da se postavi kada je riječ o bilo kojoj drugoj igračici", bio je jasan selektor Obradović.

 Rukometasice-Ljubomir-Obradovic-spisak-Evropsko-prvenstvo Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Selektor ženske reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović objavio je spisak igračica na koje računa u duelima sa selekcijama Švajcarske (25. septembar, 18 časova - Kraljevo) i Slovačke (29. septembar - 17 časova) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Na spisku se nalazi 20 imena, a među njima nije Andrea Lekić.

"Nemam poseban komentar, niko me nije pitao zašto je nema prije utakmice sa Poljskom, ni prije EHF nedjelje u Španiji", počeo je iskusni rukometni stručnjak odgovor na pitanje zašto na spisku nema sjajnog srednjeg beka.

"Medicinsko osoblje nije dobilo ništa, ni usmeno, ni pismeno, o njenoj povredi, ako je bila povrijeđena. Spisak je napravljen objektivno, odgovorno. Odgovaram za spisak. Zašto nema Andree? Isto pitanje može da se postavi kada je riječ o bilo kojoj drugoj igračici", bio je jasan Obradović.

U grupi sa Srbijom nalazi se još selekcija Rusije. Dvije najbolje reprezentacije iz svake grupe izboriće plasman na takmičenje koje će biti održano u Danskoj i Norveškoj od 4. do 20. decembra 2020. godine sa finalnim vikendom u Oslu.

Okupljanje je zakazano za nedjelju, 22. septembar, u Beogradu u popodnevnim časovima kada će se krenuti put Kraljeva.

"Kao i do sada, uvijek sam želio da djevojke budu zdrave i sposobne za reprezentativne obaveze. Još se nismo kompletirali od kada sam selektor. To mi je najveća želja, a sve ostalo će doći na svoje mesto. Ne volim formulaciju uloge favorita. Imamo ozbiljan kvalitet. Nikoga nećemo da potcjenjujemo, svi igraju, svi treniraju, niko se ne predaje prije vremena. Svakog protivnika poštujemo i cijenimo, nismo prepotentni. Tako smo se ponašali i do sada. Cilj je uzeti četiri boda iz ove dvije utakmice. Čeka nas ozbiljan protivnik u martu, to je reprezentacija Rusije, zato moramo da računamo na ove bodove na startu", rekao je selektor Obradović.

Najbolje rukometašice Srbije od 30. novembra do 15. decembra učestvovaće na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Cilj je plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Inače, Srpkinje su u Grupi A, u kojoj su još Holandija, Norveška, Angola, Slovenija i Kuba.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC