• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović pred Zrinjski: Šanse za uspjeh podjednake

Autor mondo.ba

Utakmica na Gradskom stadionu u Bijeljini biće direktno prenošena posredstvom TV Arena sport.

 Premijer liga BiH 8. kolo Radnik Zrinjski Mladen Žižović najava Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbaleri Radnika sutra (16.30) u prvoj premijerligaškoj utakmici nakon dvosedmične reprezentativne pauze dočekuju mostarski Zrinjski.

Pred osmo kolo elitnog fudbalskog takmičenja u BiH, Bijeljinci zauzimaju šesto mjesto na tabeli uz devet bodova, dok su "plemići" na poziciji broj četiri uz četiri boda više.

"Zrinjski je u posljednje vrijeme vezao tri pobjede, uz gol-razliku 9:0 i sigurno je da u jednom pozitivnom raspoloženju i u dobrom ritmu dolaze u Bijeljinu. Vjerovatno im je prijala i pauza s obzirom da su igrali i nekoliko evropskih utakmica. Što se tiče nas, odigrali smo jednu utakmicu u ovoj reprezentativnoj pauzi (gostujući remi sa Osijekom 2:2, prim.aut) i smatram da možemo da budemo zadovoljni onim što smo uradili", rekao je strateg Bijeljinaca koji smatra da su, u igračkom smislu, dva tima podjednakog kvaliteta.

Šef stručnog štaba tima iz Semberije Mladen Žižović tokom igračke karijere nastupao je za oba kluba. Dres Radnika nosio je u dva mandata – prvo od 1998. do 2002. godine, a potom i od januara 2015. do jula 2016. godine, osvojivši Kup Republike Srpske u posljednjoj sezoni u karijeri. U "dresu sa lentom" proveo pet godina – od 2005. do 2010. godine, te za to vrijeme osvojio dva trofeja na nivou BiH – Kup BiH 2008. godine i šampionsku titulu godinu dana kasnije.

"Mislim da su u duelu Radnika i Zrinjskog, u ovom trenutku, šanse podjednake, međutim s obzirom da igramo na domaćem terenu i da sm i mi nakon nekoliko neuspjeha upisali dvije pobjede, imamo pravo i želju da se nadamo da ćemo upisati pobjedu, kojom bismo se približili samom vrhu tabele. Smatram da smo u ovom trenutku, na terenu, ravnopravni sa ekipom Zrinjskog, dok o drugim paramterima ne želim da govorim. Zrinjski je klub koji ima kontinutet u radu koji daje rezultat, ali sve to nam daje dodatni motiv i snagu da pokažemo da ovi momci zaista vrijede. Nadamo se da ćemo imati i podršku publike i da će nam dati dodatnu snagu da u jednoj dobroj utakmici dođemo do bodova", istakao je Žižović, koji u sutrašnjem meču ne može da računa na Pavla Sušića, Dalibora Kozića i Alema Merajića.

PREMIJER LIGA BIH - 8. KOLO:

Subota:

Velež - Željezničar (16.30)
Čelik – Mladost
Radnik – Zrinjski
Sloboda - Borac (20.00)

Nedjelja:

Široki Brijeg - Tuzla siti (19.30)
Sarajevo - Zvijezda 09

TABELA: Željezničar 15, Tuzla siti 14, Sarajevo 14, Zrinjski 13, Borac 11‚ Radnik 9, Sloboda 9, Čelik 9, Široki Brijeg 7, Mladost 5, Velež 4, Zvijezda 09 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC