#Mondobasket: Mikri Maus i Bvana, hip hop i basket

Autor:

U današnjoj epizodi u gostima je hip hop dvojac, Mikri Maus (iz kultne rep grupe PrtiBeGe) i Bvana iz Lagune. Pričali smo o reprezentaciji Srbije, košarci kao dijelu hip hop kulture i revijalnoj utakmici "Koš za sreću"...

#Mondobasket: Mikri Maus i Bvana, hip hop i basket Foto: MONDO

Reprezentacija Srbije je u takmičarskoj, ali možda više revijalnoj utakmici, uspjela da savlada reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. U početku su Orlovi stigli do 20+, gdje je Bogdanović skoro bez promašaja pogađao za tri poena. Amerikanci su uspjeli da se konsoliduju i priđu na samo koš zaostatka, ali su srpski igrači odbili napad i mirno priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 28 poena. Postao je rekorder po broju ubačenih poena na prvenstvu, kada su u pitanju igrači u dresu Srbije.

Sada "orlove" očekuje sljedeći meč protiv reprezentaciju Češke, u borbi za 5. mjesto. U ovom trenutku ni osvojeno 5. mjesto ne donosi plasman na Olimpijske igre, ali donosi satisfakciju za ovu generaciju koja će se boriti za olimpijsku vizu za Tokio, tokom jula sljedeće godine.

I za kraj - Naprijed Orlovi!

Izvor: MONDO

Ostale vijesti