• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li Sale protiv Čeha posljednji put vodi Srbiju?

Autor mondo.rs

Aktuelnom selektoru reprezentacije Srbije ističe ugovor nakon Mundobasketa i moguće je da će srpski nacionalni tim u narednom ciklusu biti povjeren novom stručnjaku.

Košarkaši Srbije danas od 14 časova na Mundobasketu će igrati meč sa Češkom za peto mjesto.

Za selektora Aleksandra Đorđevića to će možda biti posljednja utakmica na tom mjestu, budući da mu poslije nastupa u Kini ističe ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije.

Srbija je na Svjetski kup otuputovala kao jedan od najvećih favorita za zlatnu medalju, ali je poražena od Argentine u četvrtfinalu, nakon čega su srušeni snovi o osvajanju još jednog odličja na velikim takmičenjima.

Posljednjih dana već se uveliko spekuliše o tome ko bi mogao da naslijedi Đorđevića na klupi Srbije, a "Večernje novosti" prenose da bi ta uloga mogla da bude povjerena Igoru Kokoškovu, stručnjaku koji je odveo Sloveniju prije dvije godine do evropske zlatne medalje, prve u istoriji te zemlje.

Kokoškov, koji je asistent u stručnom štabu Sakramento Kingsa, upravo je 2017. na Eurobasketu u finalu srušio selekciju Srbije.

Osim njega, kao moguće rješenje za klupu Srbije pominje se i Saša Obradović, kao i Đorđević nekada uspješan reprezentativac.

Selekciju Srbije poslije Mundobasketa u Kini očekuje težak zadatak, nastup na predolimpijskom turniru u julu, na kojem će se boriti za mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Aleksandar Đorđević je selektor Srbije od 2013. godine i od tada je sa reprezentacijom osvojio tri srebrne medalje - na Svjetskom prvenstvu 2014, Olimpijskim igrama u Riju 2016. i Evropskom šampionatu 2017. godine.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Drzen

Naj vece greska bih bila ne produziti ugovor sa Djordjevicem, ili jos gore dovesti Obradovica

Normalan

Ostavite čovjeka, velikog stručnjaka da radi. On se dokazao i nisu greške do njega. Najbolje da je on uzeo loptu i riješio utakmicu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC