Oglasila se majka djevojčice koju su tukli

Autor:

Dan nakon što se pojavio snimak vršnjačkog nasilja u dvorištu škole u Barajevu, na kom se jasno vidi i čuje kako se djevojčice iživljavaju nad svojom vršnjakinjom udarajući joj šamare, majka maloljetne žrtve skupila je snagu da progovori

1
A- A A+
najnovija, nasilje, nasilnik, nasilnici Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

  Vidno potresena, zahvalila je svima koji su bar stali u odbranu njenog djeteta, piše Kurir.

 Nažalost, djevojčicu su zaštitili komentarima samo oni ljudi koji su odgledali video. Oni koji su stajali oko nje u trenutku nasilja, bili su samo nijemi posmatrači. A to su njeni vršnjaci, drugari. Dok se djevojčica tresla od straha i plakala, oni su se smijali i dobacivali joj.

"Htjela bih da se zahvalim svima koji su osudili nasilje. Na snimku je moje dijete. Ne mogu vam opisati kako se osjećamo i koliko je sve ovo teško. Snimak nisam mogla da odgledam i neću moći. Preteško je", rekla je za Kurir, majka maltretirane djevojčice.

Djevojčice šamarale najmanju u školskom dvorištu

"Zahvalna sam svima koji su ovo objavili da se konačno stane na put vršnjačkom nasilju koje se svuda gura pod tepih. Najteže mi je kao roditelju što je to moje dijete. Svakom bi bilo. Ali sam neizmjerno zahvalna policiji koja je u veoma kratkom periodu reagovala na zavidnom nivou. Samo ću reći da su svi zgroženi ovim što se desilo i da će nasilnici biti kažnjeni kako zaslužuju", rekla je za Kurir majka djevojčice.

Podjećamo, dvije djevojčice (14) snimljene su kako u dvorištu škole u Barajevu tuku i iživljavaju se nad svojom vršnjakinjom, udarajući joj naizmjenično šamare. Za sve to vrijeme druga djeca se smiju, pa čak i nasilnice same pokazuju osmijehe.

 Žrtva i jedna od nasilnica učenice su prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilna djevojčica iz jedne srednje škole sa Zvezdare.

Ostale vijesti