• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović u Nišu pomenuo namještene utakmice!

Autor mondo.rs

Riječi koje je trener Vojvodine prilikom isključenja sa utakmice protiv Radničkog u Nišu uputio nekome na tribinama, mogle bi da otvore Pandorinu kutiju srpskog fudbala.

 Nenad-Lalatovic-Namjestanje-utakmica-FK-Radnicki-Nis-FK-Vojvodina-Superliga-2019 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

O namještenim utakmicama u srpskom prvenstvu spekuliše se godinama, pa i decenijama.

Nekada se mnogo govorilo o igranju "tri za tri", kada pojedini timovi u okviru sezone puste jedan drugog da pobijede, a posljednjih godina se na društvenim mrežama i među navijačima diskutuje o spornim sudijskim odlukama, "sklanjanju" protivničkoj ekipi (tako da bez muke dođe do bodova) i "zatvaranju" utakmica (unaprijed dogovorenim ishodima).

Među neposrednim akterima takvih utakmica sve vrijeme je vladala "omerta", iliti zavjet ćutanja, a nadležni organi slegali su ramenima na pitanja novinara, konstatacijom da bez materijalnih dokaza ne mogu ništa da urade.

Bilo je, doduše, izjava da je "prvenstvo regularnije nego što je bilo".

Međutim, ono što je u afektu izgovorio Nenad Lalatović, trener Vojvodine, moglo bi da pokrene stvari u pravcu otklanjanja problema koji su već dugo, dugo vidljivi većini ljubitelja fudbala.

Dok je nakon isključenja sa utakmice protiv Radničkog napuštao teren, Lalatović se prijeteći, uz gestikulacije, obraća jednom ili nekolicini ljudi na tribinama.

"Ovoga mi krsta, vidjećeš šta ću da uradim! Svaku namještenu utakmicu, sve ću da kažem", može se jasno "pročitati" sa njegovih usana.

Lalatović je prošle sezone predvodio Radnički do drugog mjesta na tabeli Superlige i plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope, a onda preuzeo Vojvodinu.


Nišlije su poslije 30 kola, uoči plej-ofa, imale čak 21 bod više od trećeplasiranog Partizana, iz čijeg tabora je bilo javnog dovođenja u pitanje regularnosti utakmica Radničkog.

"Ne želim ničije uspjehe da umanjim, ali postoji statistika gdje je Real sa Nišave bolji od Reala iz Madrida... Vidjeli ste u Španiji, ali i ostalim ligama, koliko ima iznenađenja. Kod nas su ona nemoguća. Imamo dva tima u Superligi koji ne mogu po 40 utakmica da izgube", rekao je Vladimir Stojković u intervjuu uoči Nove godine.

MONDO je u subotu pokušao da dobije izjavu Nenada Lalatovića, ali je njegov telefon bio isključen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC