• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul se uplašio pa lako slavio: Pet od pet

Autor mondo.rs

Ekipa Jirgena Klopa neočekivano prva primila gol, ali na kraju bez ikakvih problema savadala Njukasl.

Dvije sedmice pauze nisu uspavale Liverpul. Šampion Evrope je nastavio svoj perfektan start sezone, pošto su i u petom kolu Premijer lige ostvarili pobjedu. Na Enfildu je pao Njukasl, a najzaslužniji za trijumf bile su dve trećine tandema Salah-Firmino-Mane - 3:1.

Međutim, utakmica nije počela onako kako su se u Liverpulu nadali. Pravo niotkuda, Njukasl je prvi zatresao mrežu i pomalo uplašio Enfild. Džetro Vilems je već u sedmom minutu donio prednost Svrakama i tako dao naznake da se neće tek tako predati.

Možda je tako i djelovalo u narednih 20 minuta, ali Liverpul se razbudio poslije početnog šoka i potom zaigrao u svom stilu. Bio je 28. minut meča kada je Sadio Mane na asistenciju izvanrednog beka Endija Robertsona uspio da savlada Martina Dubravku i tako poravna rezultat.

Pokušavali su tada igrači Stiva Brusa da što duže održe egal, da makar nekako zakomplikuju posao rivalu, ali od toga nije bilo ništa. Sadio Mane je pokazao da će ove sezone biti još bolji nego u prethodne dvije, pošto je već u 40. minutu upotpunio preokret i donio vođstvo Liverpulu.

Tada su domaći počeli da lakše dišu. U nastavku su se još više raspucali, stvari veći broj šansi, a neke od njih su lako mogle da budu pretvorene u pogodak. Robertsonu je malo nedostajalo da se upiše u strijelce, da bi u 71. minutu Mohamed Salah stavio tačku na konačan rezultat. Roberto Firmino je bio asistent tom prilikom, da bi Trent Aleksander Arnold u finišu meča propustio priliku da i on zatrese mrežu gostiju iz Njukasla.

Liverpul je ovom pobjedom nastavio perfektan niz. Imaju maksimalnih 15 bodova poslije prvih pet kola i time su stavili pritisak na Mančester siti pred njihov meč protiv Noriča.

Redsi su i ovoga puta primili gol i na samo jednom susretu su uspjeli da sačuvaju svoju mrežu, ali u odsustvu Alisona, to im nije bio veliki problem.

Njihov napad za sada sve nadoknađuje. Narednog vikenda, Liverpul gostuje Čelsiju u derbiju kola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC