• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale Đorđević više nije selektor Srbije!

Autor mondo.rs

Utakmica protiv Češke definitivno je bila posljednja na klupi "orlova" za legendarnog asa, koji je predvodio nacionalni tim do tri srebrne medalje na velikim takmičenjima.

Aleksandar Đorđević završio je svoj mandat u nacionalnom timu!

Njemu je utakmicom protiv Češke, za peto mesto na Mundobasketu, istekao ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije, a on je na pitanje ruskog novinara, da li je istina ono što su pojedini mediji objavili, da odlazi sa klupe "orlova", dao jasan odgovor:

"Da, odlazim", rekao je trener koji će se po povratku iz Kine posvetiti isključivo Virtusu iz Bolonje.

Đorđević je preuzeo srpsku selekciju novembra 2013. i predvodio je na pet velikih takmičenja. Ima "het-trik" srebrnih medalja, sa Svjetskog prvenstva 2014, Olimpijskih igara 2016. i Evropskog prvenstva 2017.

Sa njim na klupi ostali smo bez odličja samo na Eurobasketu 2015, pa sada na Svjetskom kupu, u situaciji kada nas je cijeli svijet smatrao favoritima za zlato.

Potom je u odvojenom razgovoru sa srpskim novinarima proširio priču na ovu temu...

"Da, rekao sam već igračima, mislim da je red i vrijeme (da odem - prim. aut) i to je to. Nije bilo razgovora o mom nastavku, da li da ostanem ili ne. Na meni je da se povučem i da ni ne očekujem razgovor. Za tim nema ni potrebe. Znam kada čovjek i trener treba da napravi prvi korak. Osjećam obavezu da to uradim", rekao je Đorđević i poručio da mu je žao što se nije oprostio na ljepši način.

"Odlazim u trenutku kada nažalost nismo došli do zacrtanog cilja i to je to".

Upitan da li je odluku donio još prije Mundobasketa, nasmiješio se i odgovorio potvrdno.

"Jesam, ali nije bilo u redu da se priča. Život ide u drugom pravcu, želim da ljeto posvetim porodici, kojoj dugujem puno".

"Sve ovo što smo prošli zajedno nije bilo lako. Nisu bile lake ni kvalifikacije, ni takmičenje... I povrede i sistem takmičenja, sve to je bilo jako zahtjevno".

Dakle, KSS će se ubrzo okrenuti potrazi za Saletovim naslednikom, koji će debitovati u februaru 2020, kada mečevima protiv Finske i Gruzije počinju kvalifikacije za Eurobasket 2021.

Narednog ljeta na programu su kvalifikacije za Olimpijske igre. Rivali su još nepoznati, ali biće to turnir sa šest učesnika, sa koga će samo prvoplasirani dobiti "vizu" za Tokio.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

Hvala za sve majstore, doće vrijeme kada ćeš ponovo biti na klupi Srbije. Hvala i srećno!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC